De beste bookmakers

Op internet zijn vandaag de dag talloze bookmakers te vinden, waar je met je eigen geld kunt wedden op voetbal. De markt van online bookmakers is volop in ontwikkeling en tegenwoordig zijn er zelfs al Bitcoin bookmakers te vinden, waar je dus met een nieuwe cryptocurrency kunt wedden op sportwedstrijden. Een bookmaker is een Engelse term voor iemand die het mogelijk maakt om te gokken op sporten zoals voetbal. Iemand die gokken faciliteert, odds bepaalt voor diverse weddenschappen, een inzet accepteert en een uitbetaling doet wanneer jij als gokker de juiste voorspelling hebt gedaan. Bij online bookmakers is tegenwoordig van alles mogelijk, hier lees je precies wat bookmakers zijn en wat de beste bookmakers van dit moment zijn.

 

Bookmakers Bonus Europese licentie Review Betalingsmethodes Registreer nu!
Voetbalgokken Vergelijk veilig met licentie Lees review!
www.voetbalgokken.nl
 

Geschiedenis van bookmakers

Voor de geschiedenis van bookmakers moeten we terug naar de 18e eeuw. In die tijd werden voor het eerst standaard weddenschappen aangeboden, welke nog niet meer inhielden dan te gokken op de winnaar van een wedstrijd of evenement. Wreed genoeg werden de eerste weddenschappen ingezet op de winnaar van een oorlog, terwijl later als eerste de paardensport en ook voetbal volgden. Bookmakers waren in hun eerste dagen vaak nog illegaal en dus werden weddenschappen geplaatst op geheime plekken en bij bookmakers die alleen die lokale populatie kende. Pas in de jaren ’60 van de vorige eeuw werd gokken op sport steeds vaker gelegaliseerd en daarmee ook de bookmakers. Met de intrede van het internet is het aantal bookmakers explosief gestegen en ook het aantal mensen dat toegang heeft tot het wedden bij deze bookmakers is wereldwijd enorm gestegen. Wet & Regelgeving De ruimte die bookmakers van landelijke of lokale overheden krijgen om weddenschappen op voetbal aan te bieden kan verschillen. Zo is het in Nederland in veel gevallen nog deels illegaal om weddenschappen aan te bieden en dus zal je ook weinig tot geen online bookmakers van Nederlandse makelij zien. De enige bookmaker in Nederland die daadwerkelijk rechten heeft om sportweddenschappen aan te bieden is Toto. De laatste jaren wordt overigens steeds vaker gesproken over de versoepeling van wetgeving als het aankomt op het aanbieden van sportweddenschappen door online bookmakers.

Een gok licentie

Een goede bookmaker kan je herkennen aan licenties in de zogenaamde Gambling Industry. Veel bookmakers hebben tegenwoordig hun hoofdkantoor verplaatst naar dé Europese spot waar je betrouwbare, Europees geldende gok licenties kunt verkrijgen; Malta en Gibraltar. Tevens worden er door diverse landen nog unieke licenties uitgedeeld; zoals de Belgische Kansspelcommissie of ‘Gambling Authorities’ in het Verenigd Koninkrijk. Met een licentie kunnen online bookmakers bewijzen dat ze een betrouwbare bedrijfsvoering hebben, want hier zien speciale commissies op toe.

Waaraan moeten bookmakers nog meer voldoen?

Een bookmaker heeft uiteraard meer nodig dan alleen een vergunning. Een bookmaker moet natuurlijk iets te bieden hebben, bijvoorbeeld in de vorm van wedden op voetbal. Ook binnen wedstrijden moeten er opties zijn om op te kunnen gokken en daarbij horen vanzelfsprekend ook odds, ofwel quoteringen. Deze odds worden bepaald door zogenaamde ‘odd setters’, mensen die al vroeg beslissen wat de quotering voor diverse onderdelen van een voetbalwedstrijd moet zijn. Je kunt daarbij onderscheid maken tussen vroege odd setters en volgers. Hoewel iedere bookmaker haar eigen odds mag bepalen, liggen deze over het algemeen in lijn met elkaar. Er zijn overigens bookmakers te vinden die algemeen bekend staan om hogere odds, maar het gaat dan vaak om gemiddeld 0,10 of 0,05 hoger dan reguliere odds. Voor jou als gokker kan dat op termijn overigens meer winst betekenen.

Hoe bepalen bookmakers hun aanbod?

Het aanbod van bookmakers groeit nog altijd. Waar vroeger alleen kon worden ingezet op de winnaar van een wedstrijd, kan je tegenwoordig al op de gekste weddenschappen inzetten. Zo kan je op het aantal kaarten inzetten, doelpuntenmakers, half time/full time en nog veel meer. Bookmakers stellen hun eerste aanbod vaak een week van te voren vast, maar door de week kunnen de odds binnen deze aanbiedingen nog fluctueren. Factoren die een rol spelen in de beslissingen van de bookmakers zijn:
 • Vorm van de teams in kwestie
 • Aantal blessures dat toeneemt of afneemt door de week
 • Schorsingen
 • Perikelen in de media over vorm
 • Transfers

De keuze in bookmakers

Het aantal bookmakers stijgt nog altijd enorm. Mocht de kansspelen markt in Nederland nog verder versoepelen, dan komen er in de Lage Landen ook ongetwijfeld tientallen bookmakers bij, die momenteel nog niet volledig legaal te werk kunnen gaan. Voor Nederlandse gokkers is er momenteel echter nog geen probleem, want je mag gewoon gokken bij één van de talloze buitenlandse bookmakers. België heeft al jaren enkele bekende bookmakers en ook Britse, Zweedse en Duitse bookmakers zijn hier erg in trek. Voor iedere gokker is er een geschikte bookmaker te vinden, want ze onderscheiden zich wel degelijk. Zo zit er verschil in het overzicht van een website, het aanbod van weddenschappen, de hoogte van de odds en de betaalmethodes. De volgende bookmakers zijn bekend én betrouwbaar, oftewel beschikken over de juiste licenties:

Britse/Amerikaanse bookmakers
 • Ladbrokes
 • William Hill
 • 888Sport
 • Betway
 • SuperLenny
Belgische bookmakers
 • Bet777
 • betFIRST
 • NetBet
 • be
Duitse/Oostenrijkse bookmakers
 • Bwin
 • Interwetten
 • Tipico
 • Mybet
 • Bet-at-home
Scandinavische bookmakers
 • Unibet
 • Betsson
 • MrGreen
 • Betsafe

De welkomstbonus bij bookmakers

Ben je op zoek naar een online bookmaker, dan heb je dus volop keuze. Bookmakers onderscheiden zichzelf op tal van terreinen. Eén van de belangrijkste onderdelen is de welkomstbonus die door bijna alle bookmakers wordt aangeboden. Met een welkomstbonus proberen bookmakers nieuwe gokkers naar hun website te krijgen. Een welkomstbonus kan in zulke gevallen een ‘Deposit bonus’ zijn, maar ook een ‘No Deposit bonus’. Bij sommige welkomstbonussen hoef je dus niet eerst geld te storten, terwijl je bij andere welkomstbonussen een bedrag extra krijgt bovenop je gestorte bedrag. Een vaak gebruikte welkomstbonus bij bookmakers is de 100% welkomstbonus ter waarde van 100 euro. Je moet dan 100 euro storten en krijgt 100 euro bonus. Dit bonusbedrag dien je vervolgens binnen een bepaalde periode een X-aantal keren te hebben rondgespeeld. Veel gokkers laten hun keuze voor een bookmaker afhangen van de welkomstbonus.

De voorwaarden van een welkomstbonus

Veel bookmakers bieden een hoge welkomstbonus aan, om zoveel mogelijk aandacht te trekken van zoekende gokkers. Bij de welkomstbonus horen diverse voorwaarden, waardoor je de welkomstbonus daadwerkelijk vrij kunt spelen. Welke voorwaarden zijn dat onder andere?
 • Minimaal aantal keren rondspelen van de bonus óf bonus + storting. Dit is in veel gevallen tussen de 5 en 50 keer (kijk daar kritisch naar)
 • Deze rondspeelvoorwaarde is verbonden aan een periode, variërend tussen de 30 en 90 dagen
 • Een welkomstcode bij het aanmaken van je account
 • Een minimaal te storten bedrag, vaak 10 of 20 euro

Overige bonussen

Er zijn echter nog tal van andere bonussen, bedoelt voor loyale spelers. Deze bonussen hebben vaak een trigger om vrij te spelen. Zo kan je bij veel bookmakers een live bonus verdienen, als je wel eerst 10 euro live hebt ingezet op een odd van minimaal 1,80. Of je krijgt een vrije bonus omdat je gedurende de week al een minimaal bedrag hebt ingezet op voetbalweddenschappen. Met deze ‘loyalty bonus’ willen bookmakers actieve spelers belonen óf inactieve spelers weer aansporen om te gaan gokken op voetbal of andere sport.

Kiezen voor meerdere bookmakers

Eén van de meest gebruikte strategieën van veel gokkers is de keuze voor meerdere bookmakers. Bonussen kunnen namelijk per periode verschillen en met de welkomstbonus wordt bij veel bookmakers dan ook doorgaans gestunt. Overigens heb je ook mogelijkheden om te spelen met de odds en zo een zekere winst te pakken. Hoewel bookmakers er alles aan doen om dit te voorkomen, kan het zijn dat dezelfde weddenschappen een gunstige odd hebben bij twee verschillende bookmakers. Dit zie je bijvoorbeeld in het volgende voorbeeld: ‘’Feyenoord en Ajax spelen ten elkaar. Bij bookmaker A is de quotering voor ‘boven 2,5 doelpunt’ 2,15. Bij bookmaker B is de quotering voor ‘onder 2,5 doelpunt’ 2,30. Bij beide bookmakers zet je 100 euro in. De wedstrijd eindigt in 2-1. Je wint bij bookmaker A daarmee 115 euro (krijgt 215 euro terug), terwijl je bij bookmaker B 100 euro verliest. Onder de streep win je daarmee 15 euro.’’ Dit voorbeeld zorgt voor een kleine winst en het is het meest basic voorbeeld dat er van de zogenaamde ‘sure bet’ bestaat, maar er zijn er uiteraard nog veel meer te vinden als je goed zoekt bij meerdere bookmakers. De keuze voor meerdere bookmakers is daarmee niet alleen gunstig met het oog op (welkomst)bonussen, maar ook om je winstkansen te vergroten.

Wat bieden bookmakers nog meer?

Ben je op zoek naar een geschikte bookmaker, dan zijn er tal van factoren waar je op kunt letten. In bovenstaande voorbeelden hebben we het al gehad over bookmakers met de juiste licenties, aantrekkelijke welkomstbonussen en het voordeel van meerdere bookmakers om bij te wedden. Andere factoren waar je op kunt letten zijn; gebruiksvriendelijke interface van de website, mobiel wedden (apps), goede en adequate klantenservice bij problemen en betaalopties. Tot slot kan je kijken naar de reviews van andere mensen die hebben gewed op voetbal bij de bookmaker. Niets is handiger om te kiezen voor de juiste bookmaker dan ervaringen lezen van mensen die je voor zijn gegaan. Maak dus een afgewogen keuze als je kiest voor een bookmaker.
toggle off
Gokreclame uitschakelen.