Gokken op Bundesliga: Wie stoot rekordmeister Bayern München van zijn troon?

Het nieuwe Duitse voetbalseizoen staat op het punt van beginnen of is misschien reeds al begonnen, het seizoen 2017/2018 kan zomaar eens een nieuwe landskampioen opleveren. In de voorbereiding heeft Bayern München, de meest succesvolle club uit Duitsland, aardig wat steekjes laten vallen. Clubs als Borussia Dortmund, Redbull Leipzig en andere Duitse grootmachten hopen zich dit jaar te kunnen meten met de Beierse club. Ook onder in de Bundesliga belooft het, evenals vorig jaar, weer enorm spannend te worden. Mis geen moment van de Bundesliga en zet je geld in op één of meer weddenschappen bij online bookmakers. Gokken op de Bundesliga betekent meer spanning en hopelijk meer geld!

De Duitse Bundesliga

De Bundesliga is al sinds jaar en dag de hoogste voetbalcompetitie van onze Oosterburen. De competitie werd officieel opgericht in 1963 en behoort inmiddels tot de hoogst gewaardeerde voetbalcompetities van Europa. Het unieke imago van de Bundesliga komt met name voort door clubs die beleid voeren zonder grote verliezen en zeer zelden door het gebruik van grote oligarchen of geldschieters uit verre windstreken. De grootste en internationaal meest bekende club is rekordmeister Bayern München.

Mede door de geschiedenis van Duitsland heeft het een stuk langer geduurd voordat in Duitsland één grote voetbalcompetitie werd opgericht. Voorheen was de huidige Bundesliga nog verdeeld in allerlei regionale competities, zoals hieronder te zien:

  • Noord-Duitsland
  • West-Duitsland
  • Midden-Duitsland
  • Zuid-Duitsland
  • Zuidoost Duitsland
  • Berlin-Brandenburg
  • Het Baltische gebied

De opzet van de Bundesliga

Ieder seizoen strijden in Duitsland weer 18 teams om het kampioenschap. Recordkampioen Bayern München werd in de voorgaande vijf edities van de Bundesliga min of meer oppermachtig kampioen. Welk team zou volgens jou dit seizoen Bayern van haar troon kunnen stoten? Je kan er vanaf de eerste tot de laatste speelronde op inzetten. Bayern Munchen werd tot dusver 26 keer kampioen van Duitsland, daarachter volgen Borussia Dortmund en Borussia Mönchengladbach (beiden 5 keer kampioen). De strijd om Europees voetbal is in Duitsland de laatste jaren wel steeds spannender geworden, door de grotere groep teams die meedingen voor de prijzen.

Onderin de Bundesliga is het ieder jaar weer enorm spannend. In Duitsland degraderen al jaren twee teams direct uit de Bundesliga, terwijl de nummer 16 van de competitie het in tweemaal een één-op-één duel uit mag vechten met de nummer 3 van het tweede niveau van Duitsland, de 2. Liga. De club met de meeste Bundesliga jaren achter haar naam, namelijk Hamburger SV, heeft het al jaren lastig om zich te handhaven. Hoe gaan zij het dit jaar doen? Je kunt gokken op alle onderdelen van de Bundesliga; de kampioen, winnaars van een wedstrijd, doelpuntenmakers, kaartenpakkers en nog veel meer!

Outsiders en aantrekkelijke teams

Redbull Leipzig deed in het seizoen 2016/2017 als nieuwkomer direct van zich spreken. De gesponsorde voetbalclub van het grote merk Redbull legde Bayern München vooral in de eerste seizoenshelft het vuur aan de schenen. Met aantrekkelijk spel en een jeugdig team willen ze ook in de komende jaargang weer meedoen. Verder lieten clubs als Borussia Dortmund en Hoffenheim verrassende dingen zien. Ook Werder Bremen, in de eerste seizoenhelft van het seizoen 2016/2017 nog in de onderste regionen terug te vinden, liet afgelopen seizoen in de tweede helft van de competitie fraaie resultaten optekenen. Zien we ook grote clubs als Schalke 04, Wolfsburg, Leverkusen en Borussia Mönchengladbach dit seizoen weer terug in de top?

toggle off
Gokreclame uitschakelen.