Gokken op Premier League: Welke Engelse grootmacht gaat er met de prijzen vandoor?

De Engelse Premier League is de bakermat van het Europese clubvoetbal. Met grootmachten als Chelsea, Arsenal, Manchester United, Liverpool, Tottenham Hotspur en Manchester City zijn er meerdere clubs die voor het kampioenschap kunnen strijden. In het seizoen 2016/2017 werd Chelsea onder de bevlogen leiding van de Italiaanse coach Antonio Conte kampioen. Welke club gaat dit jaar de Blues uit Londen aftroeven en mag zich aan het eind van het seizoen 2017/2018 de beste van Engeland noemen? Je kunt er zelf actief bij zijn en gokken op de grootste wedstrijden in het Internationale voetbal.

De geschiedenis van de Premier League

De Premier League kent een lange geschiedenis die zelfs helemaal teruggaat naar het jaar 1888. Veel mensen zien de Engelse competitie als de bakermat van het voetbal en dit is ook in lijn met de successen die Engelse clubs in de vorige eeuw Europees hebben gehad. Eind jaren ’80 raakte de Engelse hoogste divisie, de Football League First Division, achterop in vergelijking met andere buitenlandse competities. De Primera Division, Serie A en ook de eigen Nederlandse Eredivisie behaalden meer successen.

Pas eind mei 1992 werd de FA Premier League opgericht; een akkoord tussen de 22 teams uit de hoogste divisie. Sinds de oprichting van de Premier zijn de meest succesvolle teams Manchester United, Arsenal en Chelsea geweest. Sinds het seizoen 2008/2009 is het geen enkel team meer gelukt om het kampioenschap te prolongeren. Jij als gokker kan daar gebruik van maken door misschien nu alvast geld in te zetten op een andere titelkandidaat.

De huidige stand van zaken

In de Engelse Premier League strijden dit seizoen weer 20 teams om het kampioenschap. Engelse clubs hebben internationaal gezien misschien wel het meeste geld te besteden, mede door toedoen van de enorm hoge televisierechten die er worden verkocht. Zo kan een degradatiekandidaat uit Engeland meer geld te besteden hebben als de kampioen van de Eredivisie. Dit is mede de reden waarom de Premier League steeds spannender wordt, omdat de verschillen op het veld steeds kleiner worden en elk team wel een paar echte sterkhouders kan opstellen.

Ieder jaar plaatsen de drie hoogste geklasseerde teams zich voor de Europa Champions League. De vierde plek mag in de voorronde van de Champions League spelen, terwijl de nummers 5 tot 7 zich plaatsen voor de Europa League. Aan de onderkant van de Premier League degraderen de drie laagst geklasseerde teams terug naar de Championship, het tweede niveau in Engeland. Vorig seizoen overkwam dit Hull City, Middlesbrough en Sunderland. Kan jij voorspellen wie dit jaar op de belangrijkste plekken gaan eindigen?

Engelse Premier league live volgen en wedden

De Premier League, voor Nederlanders niet zover van huis, is al jaren een zeer populaire competitie. Ook Nederlandse spelers weten de Premier League te bereiken, zoals onder andere Daley Blind, Davy Klaassen en in het verleden Dennis Bergkamp, Edwin van de Sar en Marc Overmars. Als online gokker kan je zelf op alle wedstrijden van de Premier League inzetten bij één van de grote bookmakers. Doe ook mee en begin met wedden op winnaars, doelpuntenmakers, kaartenpakkers of de nieuwe kampioen van de Premier League!

toggle off
Gokreclame uitschakelen.