Gokken op Primera Division; krijgt La Liga een nieuwe kampioen?

De Primera Division, ook wel La Liga genoemd, is de grootste voetbalcompetitie van Spanje. Al decennia lang doen de clubs uit de Primera Division Europees mee om de grote prijzen en internationaal trekt de competitie veel kijkers (en gokkers). De speelstijl van Spaanse clubs is doorgaans aanvallend en technisch, met uitzondering van enkele hardere ploegen. Al ruim 10 jaar wordt het Spaanse voetbal min of meer gedomineerd door de twee grote ploegen; Real Madrid en FC Barcelona. In het seizoen 2013/2014 wist Atletico Madrid de hegemonie van de twee grootmachten te doorbreken en mocht het zich kampioen van Spanje noemen. Wil je ook gokken op La Liga? De Primera Division is goed vertegenwoordigd bij bookmakers.

De geschiedenis van La Liga

In de jaren ’20 ontstaat in Spanje de Primera Division, een competitie voor de beste clubs van het land. Sinds het allereerste begin zijn het voornamelijk Real Madrid (33 titels) en Barcelona (24 titels) die de klok slaan in Spanje. Zeker sinds de eeuwwisseling zien we deze twee clubs constant terugkomen in de einduitslag van de competitie. Toch kent Spanje meerdere erg grote clubs. Valencia en Athletic Bilbao (Baskenland) zijn daar twee goede voorbeelden van. Het Baskische Bilbao won de Primera Division 8 keer en eindigde 7 keer op de tweede plek. Valencia werd 6 keer landskampioen van Spanje en werd ook 6 keer tweede. Daarnaast zijn Real Sociedad, Deportivo la Coruña en Sevilla nog grote clubs.

Ieder seizoen strijden 20 clubs in de hoogste Spaanse divisie om de prijzen of om te voorkomen dat ze degraderen. Evenals in de Premier League, degraderen ook uit de Primera Division drie teams in één keer; de nummers 18, 19 en 20. De bovenste vier in de eindklassering van La Liga plaatsen zich voor de Champions League, terwijl de nummers 5 tot en met 7 zich kwalificeren voor de Europa League. Jij kan bij de grote bookmakers ook een voorspelling doen voor de mogelijke eindklassering en daarmee veel geld winnen!

Aantrekkelijke speelstijl en teams

Al jaren doen de Spaanse clubs het op het internationale toneel erg goed en dat is mede te danken aan de aantrekkelijke speelstijl van veel teams. Real Madrid, Barcelona en Atletico Madrid zorgen jaarlijks voor grote Spaanse successen. Tevens is Sevilla in het afgelopen decennium één van de best presterende clubs geweest in de Europa League en het won deze competitie dan ook in 2014, 2015 én 2016. De Spaanse clubs gaan doorgaans veelal uit van eigen kracht en dat levert aanvallend en verzorgd voetbal op.

In het verleden behaalden Nederlandse spelers en trainers grote successen in Spanje. Voorbeelden hiervan zijn Johan Cruijff als trainer én speler van Barcelona, Ronald Koeman als speler van Barcelona en Louis van Gaal als trainer van Barcelona. Nederlands succes bij Real Madrid bleef beperkter, maar in het verleden hebben veel spelers de overstap gemaakt naar die club.

Gokken op La Liga

Wees er vanaf dag 1 bij in het nieuwe seizoen van La Liga 2017/2018. Regerend landskampioen Real Madrid gaat voor de prolongatie van de titel, terwijl bekerwinnaar FC Barcelona maar al te graag de strijd aangaat. Outsiders als Atletico Madrid en Sevilla zullen alle zijlen bij moeten zetten om het die twee lastig te maken. Gok mee en maak La Liga nóg leuker voor jezelf!

toggle off
Gokreclame uitschakelen.