Gokken op Serie A: Italiaanse top lijkt zich in ere te herstellen

De Serie A in Italië is een competitie van traditie en puur voetbal, waar alles bij komt kijken; mooie doelpunten, schwalbes en harde tackles. Wil je als gokker geld verdienen en mooi voetbal zien? Dan is het verstandig om de Serie A in de gaten te houden voor het seizoen 2017/2018. Hoewel Juventus al enkele jaren de dienst uitmaakt in de competitie, lijkt de top dit jaar weer breder te zijn dan ooit. Waar kan jij op gokken in de Serie A?

De geschiedenis van de Serie A in Italië

De Serie A herbergt zoals gezegd een aantal prachtige en traditionele voetbalclubs. Denk maar eens aan de beide Milanese clubs (AC en Inter), Juventus, de Romeinse clubs (Lazio en AS Roma), Fiorentina en Napoli. De competitie heeft een rijke historie en er is een lange periode geweest waarin de Italiaanse clubs het Europese continent domineerden op voetbalgebied. De volledige naam van de competitie is overigens Lega Calcio Serie A TIM, opgericht in het jaar 1929.

De kampioen van de Serie A wint de Scudetto. In de afgelopen 6 jaar was dat, helaas ten koste van de spanning, Juventus uit Turijn. Juventus heeft in 2016/2017 ook een goed Europees seizoen gedraaid en moest pas in de finale zijn meerdere erkennen in Real Madrid. In de afgelopen seizoenen is het geen enkele concurrent gelukt om in de buurt te komen van Juventus, maar daar kon met de recente transfers van diverse clubs wel eens verandering in kunnen komen. Zeker AC Milan heeft in de zomer goede zaken gedaan en ook Napoli, AS Roma en Inter Milaan lijken een goed voorseizoen te hebben gedraaid. Voor jou als gokker betekent dat een brede top en veel spannende wedstrijden met hoge odds.

De speelstijl van Italiaanse teams

Italiaans voetbal wordt door veel mensen getypeerd als verdedigend en soms zelfs saai. Anderen zien de Serie A als een competitie waar teams verzorgd voetbal spelen en waar de laatste jaren toch steeds meer wordt gescoord. Hoewel de hegemonie van Juventus nog doorbroken moet worden, lijken steeds betere spelers de weg naar Italië weer te vinden. Overigens plaatsen de nummers 1 tot en met 3 zich voor de (voorronde) Champions League en de nummers 4 tot en met 6 mogen deelnemen aan de Europa League.

Nederlandse successen in Italië

In het verleden zijn tal van Nederlandse spelers actief geweest op het hoogste niveau in Italië. In de hoogtijdagen van AC Milan speelden Nederlanders als Marco van Basten en Clarence Seedorf nog mee met ‘de Rossoneri’. Ook grote namen als Dennis Bergkamp, Patrick Kluivert, Wesley Sneijder, Jaap Stam en Wim Jonk waren in het verleden actief op de Italiaanse velden.

Voor jou als gokker

Italiaanse clubs hebben flink geïnvesteerd en de verschillen in de top van de competitie lijken iets kleiner te worden in het seizoen 2017/2018. Jij kan online wedden op de grootste wedstrijden uit de Serie A. Bepaal nu alvast de kampioen of kies één van de talloze mogelijkheden om te gokken op losse wedstrijden. Zowel pre-match als live kan je inzetten op zeer veel diverse weddenschappen. Begin vandaag nog met gokken op de Italiaanse Serie A!

toggle off
Gokreclame uitschakelen.