Gokken op de Champions League; Europese grootmachten gaan de strijd aan

Zoals ieder voetbalseizoen wordt ook dit jaar de kalender weer afgesloten met de finale van de Champions League, één van de meest prestigieuze toernooien in het voetbal. In de Champions League nemen de beste ploegen van Europa het tegen elkaar op. Voordat teams in de poulefase komen, worden in een eerder stadium nog enkele voorrondes gespeeld. Na de poulefase, van waaruit twee teams doorgaan, zal in onderlinge wedstrijden uiteindelijk worden beslist wie de finale haalt. In de afgelopen editie van de Champions League stonden de Italiaanse grootmacht Juventus en De Koninklijke Real Madrid uit Spanje tegenover elkaar. Real Madrid wist voor de eerste keer ooit tweemaal de CL achter elkaar te winnen.

De geschiedenis van de Champions League

Voor gokkers is de Champions League de ideale manier om geld in te zetten op al je Europese favorieten. Omdat alleen de sterkste teams mee doen, maak jij kans op hoge odds bij iedere wedstrijd, zowel in de poulefase als in de diverse knock-out fases. De UEFA Champions League werd in 1955 in het leven geroepen en kreeg de naam Europacup 1. Vanaf 1992 mag dit toernooi de Champions League worden genoemd. Waar de Champions League in eerste instantie was bedoeld voor alle kampioenen van verschillende landen, komt het tegenwoordig steeds vaker voor dat ook de 2e en 3e plek uit een land mee mogen doen.

Nederlandse teams hebben in deze competitie de nodige successen gehad, maar tegenwoordig is de rol van Nederlandse clubteams een beetje uitgespeeld in de Champions League. Voor jou als gokker maakt dat natuurlijk niks uit, want jij bent perfect op de hoogte van de Europese competities en welke teams het goed gaan doen. Het voordeel van de Champions League is in ieder geval dat je genoeg mogelijkheden hebt om een weddenschap aan te gaan, want bookmakers willen zoveel mogelijk keuze bieden aan hun actieve en potentiële nieuwe spelers.

Europese grootmachten en mooi voetbal

De Champions League wordt ook wel het grote miljoenenbal genoemd en dat komt omdat er zoveel geld op het spel staat. De grootste clubs gaan met elkaar de strijd aan en grote competities kunnen zich in de Champions League meten met de rest. In de afgelopen twee edities van de CL ging ‘de trofee met de grote oren’ dus naar Real Madrid, maar het is zelfs al vier jaar geleden dat een club van buiten de Spaanse competitie de CL won (Bayern Munchen, 2013).

Jij kan daar op anticiperen en gokken op het feit dat een team uit een andere competitie nu weer eens met de prijs aan de haal gaat. Vooral vanuit Engeland en Duitsland is wel toenemende concurrentie zichtbaar, terwijl ook het Italiaanse Juventus een goed seizoen 2016/2017 achter de rug heeft. De Nederlandse inzending voor de Champions League is dit jaar Feyenoord Rotterdam.

Wat kun je verwachten?

De groepsfase van de Champions League staat weer op het punt van beginnen. Zet op de groepswinnaar, team die de wedstrijd wint of doelpuntenmakers. Rondom de wedstrijden van de CL is vaak van alles mogelijk voor de echte gokker!

toggle off
Gokreclame uitschakelen.