Gokken op de Europa League; minder grote belangen, maar grotere verrassingen

De Europa League is het kleine broertje van de UEFA Champions League. Doorgaans doen er aan de Europa League iets kleinere teams mee, voornamelijk qua transfer- en salarisbudget. De bedragen die teams kunnen winnen door ver te komen in de EL liggen ook lager, maar het gevolg daarvan zijn wedstrijden die vaak meer open zijn en dat levert meer doelpunten en spanning op. Vorig seizoen verraste Ajax vriend en vijand en wist het de finale te halen, waar het echter roemloos met 2-0 onderuit ging tegen Manchester United.

De geschiedenis van de Europa League

De Europa League werd een stuk later opgericht dan de UEFA Champions League, dit was pas het geval in 1971. Voor de oudere gokkers onder ons staat de vroegere naam nog in het geheugen gegrift: De UEFA Cup. De laatste Nederlandse ploeg die beslag wist te leggen op deze prijs is Feyenoord, dat in 2002 in eigen stadion de Kuip met 2-0 van Borussia Dortmund wist te winnen. De Europa League is voor Nederlandse teams tegenwoordig meer een toernooi waar ze ver in kunnen komen. Het budget van de Nederlandse clubs is dan ook meer te vergelijken met de andere clubs die uitkomen in de Europa League.

Vorig seizoen wist Ajax dus de finale te halen. Als gokker had je dat van te voren nooit kunnen voorspellen, maar gedurende het toernooi groeiden de kansen voor de Amsterdammers. Met aantrekkelijke quoteringen en voldoende aanbiedingen voor weddenschappen is de Europa League tegenwoordig net zo interessant voor gokkers als de Champions League.

Open voetbal en meer doelpunten

Wellicht interessant voor jou als gokker, maar in de Europa League wordt doorgaans vaker gescoord. Dit komt omdat de belangen minder groot zijn en teams dus minder terugvallen op een defensieve tactiek. Het gevolg is veel doelpunten en verrassende uitslagen. De Europa League is tevens in veel (voor)rondes verdeeld. Het hoofdtoernooi wordt afgewerkt door 48 teams in 12 poules. Voordat je in de poulefase terecht komt speelt elk team een voorronde, tenzij je bent geplaatst door het winnen van de beker of door uitschakeling uit de laatste voorronde van de Champions League. Na de poulefase volgen knock-out wedstrijden tot aan de finale.

Wat kun je verwachten rondom de Europa League?

Verwacht veel doelpunten, strijd, spanning en méér dan voldoende keuze om geld op in te zetten. Zowel pre-match als live zullen bookmakers altijd proberen zo scherp mogelijk weddenschappen aan te bieden en in zo groot mogelijke getalen. Voorafgaand aan het Europa League toernooi kan je al inzetten op een mogelijke winnaar, maar dat is onverstandig. Na de poulefase stromen namelijk de nummers 3 uit de groepsronde van de Champions League in, waardoor de concurrentie in de Europa League nog groter wordt.

Dit ga je nog meer tegenkomen de Europa League, seizoen 2017/2018:

  • Verrassende teams in de eindronde
  • Gok eens op één van de mogelijke verrassingen met een hoge odd
  • Ook veel teams uit kleinere landen, deze teams zijn onberekenbaar
  • Veelzijdige mogelijkheden om geld in te zetten op de Europa League
toggle off
Gokreclame uitschakelen.