Gokken op het EK: De beste Europese landen strijden om de titel

Het Europees Kampioenschap voetbal wordt, evenals het WK voetbal, eens in de vier jaar afgewerkt. De organisatie van het EK staat op naam van de Europese voetbalbond, de UEFA. Het EK voetbal werd vorig jaar voor het laatst afgewerkt en dat betekent dat het volgende Europees Kampioenschap pas weer in 2020 zal plaatsvinden. In de editie van 2016 ging verrassend genoeg Portugal er vandoor met het kampioenschap, nadat in de finale gastland Frankrijk werd verslagen. Ook het Nederlands Elftal wist het EK voetbal al eens te winnen, dat deed het in het jaar 1988.

De geschiedenis van het EK voetbal

Europa is lange tijd een verdeeld continent geweest, waardoor het algeheel organiseren van een kampioenschap lastig was. De eerste editie van het EK voetbal vond dan ook pas plaats in 1960, met Frankrijk als gastland. Het idee voor een EK voetbal leefde al in 1927, maar mede door de Tweede Wereldoorlog en de verdeeldheid in Europa sindsdien, kon het EK voetbal pas in een veel later stadium daadwerkelijk plaatsvinden. De winnaar van het eerste EK ooit werd de Sovjet-Unie, die ook konden profiteren van het enorme grondgebied en aantal inwoners die ze na de Tweede Wereldoorlog onder haar hoede kreeg.

De best presterende landen op het Europees Kampioenschap voetbal zijn zonder twijfel Duitsland en Spanje. Hoewel je het misschien zou denken, is Duitsland voor het laatst Europees kampioen geworden in 1996 in Engeland. De twee keer daarvoor (1972 en 1980) won Duitsland onder de noemer West-Duitsland het Europees Kampioenschap. Voordat Portugal in 2016 het EK won, waren het de Spanjaarden die tweemaal op rij het Europees Kampioenschap wonnen. Welk land gaat er in 2020 mee vandoor? Voor het EK 2020 is overigens niet één gastland, maar de UEFA heeft gekozen voor dertien Europese landen.

De Europese manier van voetballen

Europa is in het clubvoetbal het beste continent om te spelen. Hier komen de grootste clubs vandaan en doorgaans trekken de beste spelers daarom naar het Europese continent. Het niveau van een Europees Kampioenschap ligt mede daardoor relatief hoog, met verschillende landen die meedingen voor het kampioenschap. Er zijn grote verschillen in tactiek zichtbaar tussen, bij wijze van, Italië en Spanje. Ook is het EK uitgebreider dan ooit, waardoor nieuwe landen zich in de picture kunnen spelen. Zo werd IJsland het afgelopen EK een smaakmaker, onder andere door Engeland uit te schakelen.

Wat kan je verwachten tijdens het EK?

Het EK voetbal is traditiegetrouw een aantrekkelijke periode voor gokkers. Bijna alle bookmakers maken reclame voor de beste welkomstbonussen of interessante free bets of refunds op verloren weddenschappen. Wil je dus genieten van topvoetbal en tegelijk geld verdienen, dan moet je er rondom het Europees Kampioenschap van 2020 zeker bij zijn! De eerste kans om in te zetten op de mogelijke winnaar van EK start direct al na het aankomende Wereld Kampioenschap voetbal in Rusland. Als alle speelschema’s voor de eerste poulewedstrijden dan bekend zijn, dan zullen alle weddenschappen online komen.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.