Gokken op WK; de beste landen tegenover elkaar met de beste odds

Om de vier jaar wordt het Wereld Kampioenschap voetbal afgewerkt. Het WK is een toernooi georganiseerd door de internationale voetbalbond, de FIFA. In 2018 staat het volgende WK voetbal alweer op het programma, dit keer gehouden in Rusland. In de aanloop naar het WK kan jij alvast gokken op de wedstrijden in de poulefase. Zal Nederland het nog voor elkaar krijgen om onder leiding van de nieuwe staf tóch het WK te halen? En wat kunnen we allemaal verwachten bij het WK voetbal in Rusland?

De geschiedenis van het WK voetbal

Het Wereld Kampioenschap voetbal wordt al gehouden sinds 1930. De eerste editie van het prestigieuze toernooi werd gehouden in Uruguay, waar uiteindelijk het gastland met het kampioenschap aan de haal ging, door Argentinië in de finale met 4-2 te verslaan. Hoewel dit in eerste instantie niet zo was, streeft de FIFA er tegenwoordig naar om elk volgende WK weer op een ander continent te laten afwerken. In 2018 zal dit dus Rusland zijn, terwijl in 2022 Qatar de aangewezen plek is.

Winnaars van het WK voetbal krijgen een trofee, de zogeheten ‘Victoire aux Ailes d’Or’. Vroeger was het toernooi nog een stuk kleiner in omvang, waardoor alleen de beste landen per continent werden uitgezonden. Waar in 1978 nog 16 teams deelnamen aan het WK, is dit inmiddels uitgebreid naar 32 landen. Vanaf 2026 wil de FIFA zelfs een WK gaan houden dat plaats biedt aan liefst 48 landen.

Verschillende speelstijlen bij elkaar

Het Wereld Kampioenschap is iedere editie weer een fraaie samensmelting van verschillende speelstijlen. Het verzorgde Europese voetbal, het technische Zuid-Amerikaanse en het krachtige voetbal uit Afrika. De laatste drie edities van het WK voetbal werden allemaal gewonnen door een Europees land. Kunnen landen als Argentinië of Brazilië het de Europese grootmachten lastig gaan maken in Rusland? En hoe zal Rusland het zelf gaan doen? Je kan het als gokker nog spannender maken door zelf de winnaar(s) te bepalen.

Nu al mogelijk om te gokken

Kun je ook niet wachten tot het WK voetbal in Rusland eindelijk begint? Gokken op het WK van 2018 is nu al mogelijk. Kies nu al jouw favoriet en je krijgt mooie quoteringen bij de voorspelling. Door de bookmakers wordt Duitsland als regerend Wereldkampioen gezien als de favoriet, terwijl we Europees Kampioen van 2016 Portugal niet eens terugvinden in de top 10 met favorieten. Saillant detail is dat bij de favorieten enkel Europese en Zuid-Amerikaanse landen worden genoemd. Duitsland is overigens favoriet voor de titel met een odd van 5,00. Het is een risico, maar Duitsland doet het altijd goed grote toernooien.

Wat kun je verwachten rondom het WK?

Grote bookmakers zullen rondom een groot toernooi als het WK weer strijden om de meeste actieve gokkers. Je mag er daarom ook vanuit gaan dat je bij jouw vaste bookmaker een leuke bonusaanbieding krijgt. Heb je geen vaste bookmaker, dan kan je in de gaten houden bij wie rondom het WK een aantrekkelijke welkomstbonus wordt uitgereikt. Aangezien het WK lang duurt zijn bonussen vrijwel altijd goed rond te spelen gedurende een toernooi.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.