Gokken op Ligue 1: Franse competitie kent een kersverse landskampioen

Na vier jaar van overheersing door Paris Saint-Germain kreeg de Franse hoogste divisie vorig jaar een nieuwe kampioen; AS Monaco. De Monegasken wonnen de Ligue 1 voor het eerst sinds het seizoen 2000/2001. De Franse competitie kenmerkt zich door een aantal zeer rijke geldschieters, waardoor het niveau in de afgelopen seizoenen steeds hoger is komen te liggen. De meest recente aankoop van Paris Saint-Germain spreekt boekdelen; Neymar werd voor een astronomisch bedrag overgenomen van FC Barcelona. Zowel de competitie als de prestaties op Europees gebied lijken daarmee een boost te krijgen.

De geschiedenis van de Ligue 1

De Ligue 1 is één van de oudere voetbalcompetities van Europa, opgericht in het jaar 1932. De competitie staat onder leiding van de Franse voetbalbond FFF. Pas sinds 1953 is AS Monaco toegevoegd aan de Franse competitie, omdat het van origine uiteraard een onafhankelijk vorstendom is. Pas vanaf het seizoen 2002/2003 werd de huidige naam ook daadwerkelijk aan de competitie verbonden, eerder waren dit ‘National’ en ‘Division 1’.

De kampioen van de Ligue krijgt de Trofee van de Ligue 1, de Hexagoal. In de Franse hoogste divisie spelen 20 teams mee. De nummers 1 tot en met 3 plaatsen zich voor de (voorronde) Champions League, terwijl de nummers 4 tot en met 6 kwalificatie afdwingen voor de (voorronde) Europa League. Aan de onderkant van de competitie degraderen de nummers 19 en 20, terwijl de nummer 18 is overgeleverd aan play-offs tegen de nummer 3 uit het tweede niveau in Frankrijk. Afgelopen seizoen degradeerden Bastia en Nancy rechtstreeks uit de Ligue 1, Lorient verloor de play-offs tegen Troyes. Verder promoveerden Amiens en Strasbourg naar de Ligue 1. Monaco, Paris Saint-Germain en Nice plaatsen zich voor de CL.

De speelstijl van de Ligue 1

Voetbalclubs uit de Ligue 1 staan er over het algemeen goed op als het gaat om financiën. Deels is dit uiteraard te danken aan rijke geldschieters, waardoor de Franse clubs veel meer slagkracht hebben op de transfermarkt ten opzichte van bijvoorbeeld Nederlandse clubs. De speelstijl past zich uiteraard aan bij het niveau van de spelers, maar over het algemeen is het Franse voetbal gedomineerd door technisch begaafde, maar soms ook hard werkende voetbalteams. De laatste jaren stijgt het niveau echter flink en dat komt ten goede aan de amusementswaarde van de competitie.

Gokken op de Ligue 1

Jij wilt als gokker natuurlijk weten waar je op in kunt zetten in de Ligue 1. De Franse competitie is alweer afgetrapt in het nieuwe seizoen 2017/2018 en Paris Saint-Germain gaat er alles aan doen om de titel weer te heroveren op Monaco. Paris Saint-Germain heeft daarom Neymar al binnen gehaald en de rest van het team is min of meer in takt gebleven, terwijl het team van Monaco toch onderhevig is geweest aan mutaties. Onder andere de oud linksback van Feyenoord, Terence Kongolo, heeft een transfer gemaakt naar Monaco. Naast AS Monaco en PSG, mag je in het komende seizoen ook rekening houden met outsiders voor de titel, zoals Nice, Marseille en Olympique Lyon. De quoteringen op een losse winnaar van de wedstrijd zijn in Frankrijk doorgaans vrij hoog, omdat de middenmoot groot is en teams vaak aan elkaar gewaagd zijn. Tijd om dus te beginnen met geld inzetten op de gunstige Ligue 1 voor gokkers.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.