Een Bankroll; speciaal voor gokkers die veel geld inzetten

Ben jij iemand die liever 25 euro of meer inzet op een wedstrijd dan 1 of 2 euro? Dan is het verstandig om aan de slag te gaan met een Bankroll, ook wel Bankroll Management genoemd. Door Bankroll Management toe te passen als gokker, zorg je ervoor dat je nooit meer geld uitgeeft dan je zou willen. Hierdoor kom je niet onnodig in de schulden en dwing je jezelf niet om steeds meer verloren geld terug te winnen, mocht dit eens in de zoveel tijd voor komen. Bankroll is een term die zowel in het Poker als in sportweddenschappen wordt toegepast, we gaan het in dit geval alleen hebben over sportweddenschappen.

Stel een bedrag vast om mee te gokken

Als je gaat gokken met grote bedragen, dan is het verstandig om van te voren met jezelf een totaalbedrag af te spreken om maximaal in te zetten. Het zorgt ervoor dat je bewuster omgaat met het geld dat je uitgeeft, ook al is het in de virtuele omgeving van het internet. Ga je dus gokken op voetbalwedstrijden, dan kan je bijvoorbeeld een bedrag tussen de maximaal 200 of 1.000 euro vaststellen, afhankelijk van je eigen vermogen.

Wat betekent de term?

Een Bankroll is letterlijk een rol met geld. Je hebt dit ongetwijfeld wel eens gezien in een gangsterfilm, waar mannen rondlopen met hun geld in een rol gewikkeld. Ze weten zo precies hoeveel geld ze nog te besteden hebben en als de rol op is, dan is het ook over met de bestedingen. Zo werkt het in het gokken ook, je bepaalt een bedrag en wanneer dit op is, dan kan je even niet meer inzetten. Om er voor te zorgen dat je met jouw afgesproken Bankroll een grote kans hebt om geld te winnen, bestaan er nog diverse goede tactieken.

Voorbeeld Bankroll: 200 euro

Hoewel een Bankroll van 200 euro nog relatief laag is voor de serieuze gokker, nemen we dit even als voorbeeld om het Bankroll Management duidelijker te maken. Binnen het Bankroll Management stel je niet alleen dit getal vast, maar kies je ook voor een percentage per weddenschap, die we in dit geval op 5% stellen. Je mag dus per weddenschap 5% van 200 euro inzetten, hetgeen neerkomt op €10. Je kunt 20 keer inzetten, voordat je totale Bankroll is ingezet en je dus blut bent.

Het vervolg

Nu ga je afwegen hoeveel geld je in kunt zetten op wat voor type weddenschappen. Neem voor de zekerheid alle typen weddenschappen mee, dus in ieder geval één met een hoge winstkans en één met een lagere winstkans. Zo kom je uit op allerlei quoteringen tussen de 1,30 en 2,50 (bij wijze van). Hierbij komt weer de oude gokregel naar voren: Spreid je winkansen. Zo is het met Bankroll Management ook. Een oude drankregel zou overigens ook van toepassing kunnen zijn: Geniet, maar gok met mate!

toggle off
Gokreclame uitschakelen.