Hoe werkt een combi-bet en wat kun je er mee winnen?

Een combi-bet is, zoals de naam al doet vermoeden, een combinatie van twee weddenschappen. De combi-bet zorgt ervoor dat jij als gokker op meerdere sportevenementen tegelijkertijd kunt inzetten. Bij het overgrote deel van de bookmakers kan je geen combi-bet inzetten op dezelfde wedstrijd. De combi-bet zorgt ervoor dat je quoteringen van twee verschillende weddenschappen worden gebundeld, waardoor de uiteindelijke winstkansen veel hoger liggen.

Wat doet de combi-bet?

De combi-bet is gemakkelijk in te zetten en biedt voldoende mogelijkheden om flink te winnen. De meeste gokkers zijn op zoek naar quoteringen die rond de 2,00 liggen, zodat je het ingezette bedrag kan verdubbelen bij winst. De combi-bet doet precies dat! Je hoeft niet per se de grote risico’s van een single bet met een quotering van 2,00 te nemen, maar kunt het risico spreiden én kleiner maken, door bijvoorbeeld in te zetten op twee weddenschappen met een quotering van 1,45. Door de combi-bet krijg je twee vrij zekere weddenschappen op een quotering van 2,00. Een goede winstkans, dus meer inzetten mag!

Kiezen voor de absolute favoriet

Omdat het risico van een combi-bet veelal kleiner is en je het risico kunt spreiden, kiezen veel gokkers bij een combi-bet voor een absolute favoriet. Het favoriete team heeft een odd van rond de 1,20 tot 1,50. Door te combineren kom je veelal op odds van 1,70 tot 2,20. De kans dat het favoriete team de wedstrijd verliest is vrij laag, terwijl de kans dat jij de weddenschap verliest net zo laag ligt. Het risico spreiden kan je echter ook zien als een nadeel, maar dat is afhankelijk van je eigen perceptie.

Heeft de combi-bet ook nadelen?

Natuurlijk heeft de combi-bet ook nadelen en is deze manier van gokken niet heilig. Je hebt in de sport of bij evenementen altijd te maken met een onzekerheidsmarge. Zo kan een topteam in een uitwedstrijd altijd tegen een zeperd aanlopen. Mocht één van de twee wedstrijden uit de combi-bet fout gaan, dan ben je gelijk je hele weddenschap kwijt. Zorg er dus voor dat je op de combi-bet nooit teveel geld inzet, ondanks dat je het idee hebt dat jouw weddenschap ‘een zekerheidje’ is. Mocht de combi-bet even niet zo gaan zoals je hoopt, kies dan even weer voor een simpele single-bet.

Ideaal op meer geld te winnen

De combi-bet heeft dus fraaie voordelen, maar ook nadelen. Je kunt je risico spreiden, inzetten op teams die duidelijk favoriet zijn en quoteringen hoger laten worden door de combinatie. Hou wel altijd rekening met een bepaalde onzekerheidsmarge, anders zou iedereen wel kiezen voor de combi-bet. Het kan altijd mis gaan, maar de combi-bet is een mooie manier om iets meer geld per weddenschap te verdienen.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.