Wat is een welkomstbonus en voor welke bonus moet ik als gokker kiezen?

Bookmakers zijn altijd op zoek naar nieuwe spelers die een gokje willen wagen op hun website. Kan jij als nieuwe speler ook niet wachten om te gokken op sportwedstrijden? Dan ben je vast wel bekend met het principe van welkomstbonussen. Iedere bookmaker maakt hier wel gebruik van en de ene welkomstbonus is nog gekker dan de andere. Net zoals bij het kopen van een product of dienst, moet je bij bookmakers overigens ook nauwkeurig aandacht besteden aan de kleine lettertjes, want hier staan vaak alle voorwaarden in die horen bij de welkomstbonus. Deze voorwaarden kunnen per bookmaker sterk verschillen.

Wat voor welkomstbonussen kan je verwachten?

Bookmakers doen er alles aan om ervoor te zorgen dat jij bij hun komt gokken. Veel bookmakers gaan bij het aanbieden van een welkomstbonus uit van liefde op het eerste gezicht. Ze bieden daarom een zo hoog mogelijke bonus aan, maar vertellen je nog niet precies hoe vaak je deze bonus rond moet spelen. Het meerdere keren rondspelen van de bonus is namelijk in de meeste gevallen verplicht, alvorens je bij bookmakers over mag gaan tot een uitbetaling. Vaak zijn de voorwaarden hiervan streng.

Tot 200 euro bonus of toch een kleine bonus kiezen?

Bookmakers die uitgaan van de hoogste bonusaanbieding, geven je vaak 100% deposit bonus garantie, die loopt tot maximaal 100 of zelfs 200 euro. Stort je bijvoorbeeld 100 euro bij een bookmaker die een 200% deposit bonus aanbiedt, dan krijg 200 euro extra bonus. In de kleine lettertjes, vaak aangeduid als ‘terms & conditions’, staan dan de voorwaarden. Hoe hoger doorgaans de bonusaanbieding, hoe vaker je deze moet rondspelen en hoe strenger de eisen omtrent minimale odds zijn. Ook de tijd die je krijgt om de bonus rond te spelen valt vaak tegen. Dit kan je dus tegenkomen bij hogere bonusaanbiedingen:

  • Een enorm hoge bonus op het eerste gezicht
  • Binnen 30 dagen rondspelen
  • Minimale odds die meetellen: Tussen de 1,60 en 1,90
  • 6 tot 12 keer rondspelen binnen de gestelde periode
  • Lukt dit niet? De bonus vervalt na 30 dagen

Hoe anders is dit bij lagere bonusaanbiedingen. Er zijn namelijk bookmakers die niet kiezen voor de hoogste bonus, maar wel voor een haalbare kleinere bonus. Dit kan bijvoorbeeld een 30 euro free bet zijn, uitgedeeld in drie gelijke 10 euro free bets. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is bij je eerste storting (in veel gevallen minimaal 10 euro) een eerste inzet te doen van 10 euro. Daarna krijg je de free bets zonder al te veel extra voorwaarden op je account gestort.

Maak een afgewogen keuze!

Ben je iemand die recreatief wil gokken, zonder dat je teveel geld wilt verliezen? Dan ben je niet degene die de hoogste welkomstbonus rond gaat spelen en dus is dit een minder aantrekkelijke overweging. Veel beter kan je dan kiezen voor de 30 euro free bet, waarbij je eerste inzet na de registratie van je account slechts 10 euro is. Ben je iemand die wel frequent gokt en die graag grotere bedragen inzet? Dan is de hoogste bonus een goede overweging. Alsnog is er dan binnen de voorwaarden nog een dermate groot verschil, dat het zeker de moeite waard is om de diverse bookmakers qua voorwaarden met elkaar te vergelijken. Kies de welkomstbonus die het beste bij jouw gokstijl past!

toggle off
Gokreclame uitschakelen.