De Accumulator / Acca: Wat is dit voor type weddenschap?

Hoe kunnen we helpen?

De Accumulator / Acca: Wat is dit voor type weddenschap?

You are here:
< Back

Binnen het wedden bestaan verschillende combinaties en mogelijkheden. Eén van die mogelijkheden is de Accumulator of kortgezegd de Acca. Grote kans dat je zelf een andere term gebruik voor de Accumulator, want het is niets meer of minder dan een multiple bet. Combineer je twee wedstrijden, dan worden de quoteringen van beide wedstrijden bij elkaar opgeteld. Zo is het mogelijk om op twee wedstrijden met een lage quotering, uiteindelijk toch nog een hele aantrekkelijke odd te creëren, met goede winkansen.

Iedere gokker gebruikt de Accumulator

Ben je al wat langer bezig met gokken op sportwedstrijden, dan heb je ongemerkt vast wel eens de Acca ingezet. Dit is een fijne manier van wedden als je sneller geld wilt verdienen, want het levert je veel meer op dan twee enkele bets op dezelfde wedstrijden. Dat komt omdat odds van 1,30 bij elkaar worden opgeteld binnen de Accumulator en daardoor zorgen voor een hogere quotering dan beide losse inzetten (single bets).

Groter risico

De Accumulator brengt ook risico’s met zich mee, bijvoorbeeld voor de winstkansen. Een combinatie van twee wedstrijden kent in de meeste gevallen nog wel twee goede uitslagen, maar hoe meer wedstrijden je toevoegt aan de Accumulator, hoe groter de kans dat één van de wedstrijden toch mis gaat. Let bij Accumulators altijd op de volgende dingen:

  • Teveel wedstrijden in één combinatie maakt de kans op verlies groter
  • Weddenschappen binnen de Acca met een te hoge odd; te veel risico op verlies
  • Probeer Acca’s rustig op te bouwen, dus begin met een combinatie van twee of drie wedstrijden
  • Eén verkeerde weddenschap zorgt er al voor dat je hele Accumulator verloren gaat

Een voorbeeld van een Acca

Laten we de eigen Nederlandse Eredivisie als voorbeeld nemen. De traditionele top 3 (Feyenoord, Ajax en PSV) spelen alle drie een thuiswedstrijd tegen een lager geklasseerd team, waardoor de quoteringen driemaal 1,35 zijn. Een single bet levert daarin weinig op, maar door de Accumulator worden de drie odds bij elkaar opgeteld en komt er tevens een percentage bovenop de quotering door de combinatie. Bij drie wedstrijden kies je voor de treble, waardoor de quotering uit zal komen op circa 2,10. Je hebt nu een hogere winstkans, plus de kans dat alle thuisspelende topclubs winnen is erg groot. Tel uit je winst als gokker!

Inhoudsopgave
toggle off
Gokreclame uitschakelen.