Draw no Bet: Een veelgebruikte vorm van wedden

Hoe kunnen we helpen?

Draw no Bet: Een veelgebruikte vorm van wedden

You are here:
< Back

Miljoenen mensen houden er van om (online) te gokken of wedden. Waar veel mensen geld inzetten, zie je ook altijd diverse budgetten. De één heeft nou eenmaal meer geld te besteden dan de ander. Wil je ook wel eens meer inzetten, maar kan je niet teveel risico lopen op verlies, dan kan je kiezen voor de weddenschap ‘Draw no Bet’. Wat is dit voor weddenschap en waarom is deze zo populair bij gokkers?

Draw no Bet: Bij een gelijkspel geen weddenschap

Bij elke wedstrijd heb je drie mogelijke uitkomsten; winst voor de thuisploeg (1), winst voor de uitploeg (2) en een gelijkspel (x of 3). Gokkers wedden vaak op de winnaar van een wedstrijd, dus de keuze gaat voornamelijk een 1 of 2. Er bestaat echter in veel gevallen een grote mogelijkheid dat de wedstrijd in 3 eindigt, dus een gelijkspel. Mocht je een 1 hebben ingevuld, maar wordt het een 3, dan ben je in dat geval je weddenschap kwijt. Online hoeft dat niet zo te zijn, want daar heb je de kans om in te zetten op Draw no Bet.

Stel je voor dat een wedstrijd één grote favoriet heeft, welke een quotering krijgt van 1,60 als uitspelende team. De tegenstander krijgt daarbij een quotering van 2,60 en speelt thuis. Hoewel het thuisspelende team niet veel kans wordt toegedicht door de bookmaker, blijft een gelijkspel altijd mogelijk. Wil je de wedstrijd bijvoorbeeld gebruiken in een combi-bet, dan kan je kiezen voor Draw no Bet. De quotering van de favoriet daalt dan iets, bijvoorbeeld naar 1,45, maar de kans dat je geld verliest is kleiner. Mocht de wedstrijd namelijk gelijk eindigen, dan krijg je bij een single bet je inzet terug, terwijl bij een combi-bet de wedstrijd blijft staan op een quotering van 1,00. Dat betekent dat je met de andere wedstrijd nog steeds geld kunt winnen en met de verloren wedstrijd geen inzet niet direct kwijt bent.

Een lagere odd, maar minder risico

Bookmakers bieden zowel pre-match als live de mogelijkheid van Draw no Bet aan. Zo kan je ook live nog inzetten op de favoriet, bijvoorbeeld wanneer ze bij rust 1-0 achter staan. Denk je dat de favoriet in ieder geval nog gelijk gaat maken, maar ben je er niet zeker van dat ze ook nog winnen? Dan kan je kiezen voor de Draw no Bet en die quotering is in dat geval vaak nog vrij hoog. Live zijn de Draw no Bet mogelijkheden, afhankelijk van de tussenstand, vaak hoger dan pre-match. Het is een uitstekende mogelijkheid binnen een weddenschap, zeker omdat je minder risico’s neemt op een verloren inzet.

Inhoudsopgave
toggle off
Gokreclame uitschakelen.