Kiezen voor een veilige online bookmaker; waar kan je op letten?

Hoe kunnen we helpen?

Kiezen voor een veilige online bookmaker; waar kan je op letten?

You are here:
< Back

Kiezen voor een veilige online bookmaker; waar kan je op letten?

Gokken op de meest uiteenlopende sportwedstrijden; het is wat veel mensen graag doen. Vooral bij online bookmakers is het aanbod van wedstrijden én weddenschappen enorm, waardoor je het vast wel eens hebt geprobeerd. Niet elke bookmaker is echter even veilig en dat kan je aan meerdere elementen van de website herkennen. Ben je daarom op zoek naar een veilige bookmaker om bij te gokken, lees dan snel verder. Waar kan je op letten bij de keuze voor een veilige online bookmaker?

De licenties zijn belangrijk

Wat je allereerst kunt doen bij het beoordelen van online bookmakers, dat is om op licenties te controleren. Online bookmakers die niet beschikken over een licentie, zijn in principe illegaal en doorgaans ook minder goed te vertrouwen. Heeft een online bookmaker wel een licentie, dan geeft dat aan dat het bedrijf erachter zich houdt aan de geldende normen rondom online kansspelen. De meeste online bookmakers hebben tenminste één licentie en vaak is die afkomstig van de Gaming Authorities op Malta, Cyprus of Gibraltar.

De veiligheid controleren bij een online bookmaker kan je ook aan de hand van de verbinding doen. Omdat bij online bookmakers dagelijks ongekend veel data wordt verwerkt, beschikken de meeste websites over een belangrijke versleuteling. Vaak gebruikt men hiervoor de SSL-sleutel, een beveiligingssleutel die ervoor zorgt dat derde partijen niet bij de gegevens van gokkers kunnen komen en dat veilig wordt verzameld. De verbinding op websites van online bookmakers moeten vaak voldoen aan Europees geldende normen.

Reviews checken

Wie kan jou beter vertellen hoe een online bookmaker het doet, dan iemand die al enige tijd actief is? Reviews zijn een snelle en gemakkelijke manier om te achterhalen of een online bookmaker te vertrouwen is en of niet. De betrouwbaarheid van reviews kan overigens ook verschillen, want vooral bij zaken waar geld in het geding is zijn mensen vooral geneigd bij een negatieve ervaring een review te plaatsen. De veiligheid van online bookmakers is in reviews vooral terug te zien onder de volgende zaken:
• Uitbetaling van winsten
• Klantenservice; reactie en oplossingen
• Opties voor stortingen

Naamsbekendheid van een online bookmaker

Hoe meer landen er overstag gaan en online kansspelen legaal maken, hoe meer online bookmakers er zullen bijkomen. Ook in Nederland zullen de online casino’s waarschijnlijk als paddenstoelen uit de grond schieten als de wetgeving omtrent online kansspelen er eindelijk doorheen is. Nieuwe online bookmakers moeten echter eerst nog een naam opbouwen, terwijl anderen al jaren een vertrouwde naam hebben. Bij de opbouw van naamsbekendheid hoort ook een betrouwbaar imago. Hoe meer gokkers ervaringen hebben met een online bookmaker, hoe veiliger je gaat voelen als je óók aansluit op een dergelijk platform.

Klantenservice

We noemden het al even, maar klantenservice is buitengewoon belangrijk voor een online bookmaker. Eén van de belangrijkste redenen voor een negatieve review of naam bij een online bookmaker is een gebrekkige klantenservice. Het snel reageren en oplossen van klachten van gokkers is een kwaliteit die niet iedereen in de vingers heeft. Om de veiligheid te pijlen kan je echter wel beoordelen wat voor ervaringen men heeft met de klantenservice van een online bookmaker. Een optie die steeds efficiënter wordt is een live chat, dus daar kan een online bookmaker in ieder geval over beschikken. Ook telefonische bereikbaarheid én via de mail is een indicatie dat een online bookmaker klantenservice serieus neemt.

Inhoudsopgave
toggle off
Gokreclame uitschakelen.