Hoe werkt de welkomstbonus bij voetbalwedden?

Hoe kunnen we helpen?

Hoe werkt de welkomstbonus bij voetbalwedden?

You are here:
< Back

Hoe werkt de welkomstbonus bij voetbalwedden?

Je bent het ongetwijfeld wel eens tegengekomen bij een online bookmaker; de welkomstbonus voor nieuwe spelers. Deze welkomstbonussen zijn voor een online bookmaker dé manier om nieuwe spelers aan te trekken en daarmee kapitaal. Daarom zal je online bookmakers veelal zien smijten met de hoogste welkomstbonussen, gewoon om zoveel mogelijk mensen aan te trekken. Toch is het niet altijd zo dat de hoogste welkomstbonus ook de meest gunstige is, in tegendeel zelfs. We gaan je daarover hier meer vertellen. Hoe werkt een welkomstbonus bij voetbal?

Wat is de welkomstbonus

Nieuwe spelers bij een online bookmaker krijgen een welkomstbonus bij de eerste storting die ze op hun nieuwe account maken. Dit is in diverse hoeveelheden een 50%, 100% of zelfs 200% bonus. De welkomstbonus loopt meestal tot een maximaal bedrag, vooral bij het voetbalwedden gedeelte van de bookmaker. Je zult ongetwijfeld al welkomstbonussen ter waarde van 200 euro voorbij zijn gekomen, maar er zijn ook welkomstbonussen van ‘slechts’ 30 euro. We gaan per bonus uitleggen waarom deze juist positief of negatief is.

Een hoge welkomstbonus

Vooral jonge bookmakers bieden graag een zo hoog mogelijke bonus aan, waardoor ze veel enthousiaste gokkers aantrekken. Zo zijn er bijvoorbeeld 100% bonussen die kunnen oplopen tot 100 euro. Op het eerste oog geweldig, want je hebt 100 euro ‘gratis’ binnen. Maar nu ga je de voorwaarden doornemen, in de kleine lettertjes staat immers altijd de belangrijkste informatie. Hoge welkomstbonussen moet je in de meeste gevallen wel 9 tot 30 keer rondspelen en vaak zit daar ook nog een termijn aan qua periode waarbinnen je dat moet doen. Ook tellen alleen voetbalweddenschappen vanaf een specifieke (vaak hoge) odd mee met de bonus. Een hoge welkomstbonus heeft dus vaak zware voorwaarden.

Een lagere welkomstbonus

De lage welkomstbonus ziet er meestal wat gunstiger uit, hoewel het bedrag niet zozeer aantrekkelijk is. Je kunt de volgende situatie bijvoorbeeld tegenkomen:
• Welkomstbonus: 30 euro (100%)
• Aantal keren rondspelen: 6 keer
• Minimale odds per weddenschap: 1,50
• Periode om het rond te spelen voor withdrawal: Geen vaste periode
Het valt dus op dat de voorwaarden voor deze relatief lage bet een stuk aantrekkelijker zijn, hoewel het bonusbedrag laag is. Het is maar net waar jij je lekker bij voelt.

Wil je meer welkomstbonussen vrijspelen?

Een welkomstbonus is niet per definitie gratis geld, hoewel het soms wel op die manier wordt aangeboden. Doe je het echter goed, dan kan je welkomstbonussen wel vrijspelen. Wat je daarvoor nodig hebt is een Skrill of Neteller account. Dit zijn zogenoemde eWallets, je portemonnee op het internet. Je hebt altijd toegang tot deze eWallet, bijvoorbeeld wanneer je weer tegen een nieuwe en aantrekkelijke welkomstbonus aanloopt. Daarnaast is het aan te raden om twee welkomstbonussen tegelijk te activeren. Hoe werkt dat dan?

Stel dat je op twee goksites een 100% bonus krijgt die kan oplopen tot een waarde van 50 euro. Je stort 50 euro en krijgt dan 50 euro bonus extra, welke je zes keer moet rondspelen. Bij twee verschillende bookmakers doe je dit en je kiest een wedstrijd uit waar de quotering voor zowel het ene als het andere team ongeveer gelijk is, zeg maar 1,80. Op de ene website zet je 100 euro (bonus en storting) in op het ene team, bij de volgende website op het andere team. Je hebt bij de ene je inzet waarschijnlijk verloren, terwijl bij de andere je bonus wel is rondgespeeld. Door deze ‘riskfree bet’ of ‘surebet’ heb je al 25% van je bonus rondgespeeld. Op een termijn van 30 tot 90 dagen is het vaak makkelijk om de overige 75% rond te spelen.

Inhoudsopgave
toggle off
Gokreclame uitschakelen.