Odds Pro League duel tussen top twee: Club Brugge – Royale Union SG

Deze donderdag staan vele ogen in ons land gericht op de Jupiler Pro League match Club Brugge – Royale Union SG. De koploper van de competitie komt naar Jan Breydel om tegen Club te strijden voor drie punten. De Belgische wedkantoren hebben goesting om u te belonen met straffe odds als u de juiste voorspelling achterlaat via Voetbal-Wedden!

Alfred Schreuder: “De statistieken op veld laten veranderen”

Met nieuwbakken coach Alfred Schreuder heeft Club Brugge deze maand vier punten binnen gehaald in twee speelronden. Dat is te weinig om koploper Royale Union Saint-Gilloise bij te kunnen houden. Coach Schreuder wil er werk van maken als de ploeg uit Brussel donderdag naar Jan Breydel komt. “De statistieken kennen we. De vraag is: hoe kunnen we dat veranderen? Dat kan alleen op het veld”, aldus de Nederlandse coach van de regerende Belgische kampioen.

“Elke speler zal honderd procent gefocust zijn”

Schreuder heeft een manier gevonden om in de titelrace te blijven. “In eerste instantie moeten we minder tegengoal krijgen en als we dat kunnen in combinatie met andere aspecten, zullen we ook de achterstand inlopen”, zegt de T1 van Club die donderdag vertrouwt op zijn ploeg. “Elke speler die op het veld zal staan, zal honderd procent gefocust zijn”, aldus coach Schreuder aan het slot van zijn relaas.

Felice Mazzu: “Vertrouwen hebben tegen Club Brugge”

Donderdag staat er voor Royale Union de clash tegen Club Brugge op het programma en coach Felice Mazzu is er klaar voor. “We moeten vertrouwen hebben als we donderdag tegen Club Brugge spelen. We hebben even de tijd om goed te recupereren. Deze groep leeft van wedstrijd naar wedstrijd”, zegt de coach van de koploper uit Sint Gillis.

“Beter moeten doen dan in de heenronde”

De thuismatch van dit seizoen verloor de ploeg van coach Mazzu met 0-1. Het is nu aan Union’60 om te laten zien dat dit eenmalig was, legt de coach uit in zijn persconferentie. “Ik zei tegen mijn jongens dat we, als we aan België willen tonen dat we progressie hebben geboekt, beter moeten doen in de topwedstrijden dan in de heenronde. Toen pakten we vier op twaalf tegen Genk, Anderlecht, Club Brugge en Antwerp. Wel, als we in de volgende drie wedstrijden nog twee punten pakken, ben ik een tevreden coach”, aldus de T1 van Royale Union SG die komend weekeinde thuis tegen RSC Anderlecht nog een topmatch speelt.

Statistieken

In de Jupiler Pro League tabellen staat Royale Union SG op de eerste plek met 53 punten. De ploeg van coach Mazzu heeft een voorsprong op Club Brugge van negen punten. De Bruggenaren hebben 44 punten en dat is er één minder dan de nummer drie Royal Antwerp FC.

Head 2 Head

Royale Union en Club Brugge hebben nog niet veel matches tegen elkaar gespeeld. Dit komt vooral doordat de ploeg uit Sint Gillis niet op het hoogste niveau uitkomt. Dit seizoen werd er al wel in Brussel gespeeld tegen Club. Die wedstrijd won Blauw-zwart met 0-1. In 2019 speelden de teams een oefenduel tegen elkaar Club zegevierde toen met 3-2. In 2006 speelden de teams de zestiende finale van de Belgische beker tegen elkander. Club won die wedstrijd met 2-0.

Huidige vorm Club Brugge

Club Brugge begon deze week, waarin een speelronde meer gespeeld wordt, met een match op verplaatsing bij Standard Luik. De ploeg van coach Schreuder kwam in Liege niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Een week daarvoor werd Sint-Truiden VV op Jan Breydel verslagen met 2-0.

Huidige vorm Royale Union SG

Royale Union SG begon dit nieuwe kalenderjaar zoals het de voorbije had afgesloten. De match op verplaatsing bij RFC Seraing leverde direct al drie punten op door de nummer zeventien met 0-4 te hebben verslagen. Een week later werd in eigen huis ook KRC Genk aan de zegekar geknoopt. In Brussel werd het 2-1.

Lappenmand

Club Brugge mist Mbamba Noah voor de thuismatch tegen de koploper. De verdediger is ziek en zal donderdag daar nog niet van hersteld zijn. Jack Hendry moet door een rode kaart in de match tegen Standaard een match brommen.

Union-coach Mazzu kan niet beschikken over Matthew Sorinola, Senne Lynen en Kaoru Mitoma. Het drietal blijft door blessureleed achter in Brussel.

Prognose

En dan de prognose voor Club Brugge – Royale Union SG. Onze wedtip is een gelijkspel: 1-1. Wat is uw voorspelling voor deze midweekse match in de Jupiler Pro League?

Onderstaand odds-overzicht geeft u een indicatie van de maximale quoteringen die de online bookmakers voor u gereed hebben staan voor dit duel.

Quoteringen Club Brugge – Royale Union SG

De pre-odds in het 1X2 spelsysteem van de Belgische wedkantoren zullen u zeer aanspreken voor deze match tussen de nummer een en twee van de competitie. De hoogste quotering van deze match x3.60 keer uw speelbedrag keren de bookies uit als het een gelijkspel wordt in Brugge.

Nog een ferme uitkering kan u ten deel vallen als Union’60 komt zegevieren. De bookmakers keren x3.40 keer uw speelbedrag uit als de ploeg van coach Mazzu drie punten pakt op Jan Breydel. Een zege van Blauw-zwart is goed voor een beloning van x2.05 keer uw inleg.

De Jupiler Pro League match Club Brugge – Royale Union SG wordt gespeeld op donderdag 27 januari om 20:45 uur op Jan Breydel Stadion te Brugge. Voorspelt u deze kraker in de Belgische competitie goed? Dan kunt u ferme bookmakersdeals scoren door mee te spelen via Voetbal-Wedden!

toggle off
Gokreclame uitschakelen.