Voorbeschouwing eerste EK 2021 wedstrijd Nederland tegen Oekraine

Nog niet zo lang geleden was Nederland echte zwaargewichten van het internationale voetbal, vergelijkbaar met Brazilië, Duitsland en Argentinië. Maar hoewel de diepgang van Nederlands talent misschien niet is wat het was, produceert Nederland nog steeds spelers van wereldklasse zoals Virgil Van Dyke van Liverpool, misschien wel de beste verdediger ter wereld.

Onder leiding van de Nederlandse all-time great Ronald Koelman kwalificeerde Nederland zich voor Euro 2020 door als tweede te eindigen achter Duitsland in hun groep. Nederland eindigde met een W6 D1 L1-record, thuis verliezend van hun oudste voetbalvijand (die teruggaat tot 1974), maar terugkwamen in de gunst met een overwinning in Duitsland.

Hoe zit het met Oekraine?

In zijn allereerste coachrol blijkt de voormalige AC Milan-legende Andrei Shevchenko een even goede manager als speler te zijn. Als team heeft Oekraïne zich met tussenpozen gekwalificeerd voor de Europese kampioenschappen, maar kwam het altijd niet verder dan de groepsfase. Sinds Shevchenko de leiding nam in 2016, miste het team van Shevchenko nipt de kwalificatie voor het WK 2018, maar stond toen bovenaan de UEFA Nations League 2018/19.

Oekraïne won kwalificatiegroep B, won er zes, kreeg er twee gelijk en verloor geen van hun wedstrijden, en versloeg en gelijkspel met regerend Europees kampioen Portugal, die als tweede eindigde.

Welke weddenschap is interessant voor Nederland – Oekraine

Dit moet een uitstekende wedstrijd worden tussen twee gelijkwaardige teams. Het Nederlandse genie Rinus Michels creëerde eind jaren zestig Total Football en sindsdien spelen Nederlandse teams, waaronder het nationale team, met vaardigheid en flair. Ook Shevchenko laat zijn team goed voetballen, maar met typisch Oost-Europese vastberadenheid.

Deze game heeft overal een laag scorende trekking gestempeld. Beide kanten hebben flair, maar zijn ook taai en verdedigend sterk. Als er doelen zijn, zullen het er niet veel zijn.

Een weddenschap op gelijkspel tussen Nederland tegen Oekraïne, levert met een correcte voorspelling van uitslag op 1-1 een quotering van 9.00 keer je inzet op!

toggle off
Gokreclame uitschakelen.