Wedden op de Franse Ligue 1

Frankrijk staat vooral bekend om zijn internationale successen en sterren in buitenlandse competities. Griezman en Pogba kent iedereen uit de Spaanse en Engelse competitie. En dat ze de wereldkampioen van 2018 zijn, vergeet je ook niet zomaar. Maar ook de Franse competitie verdient respect. Paris Saint Germain, Olympique Lyon en Olympique Marseille zijn in Europa geduchte tegenstanders. Misschien is de Ligue 1 – na Spanje, Engeland en Duitsland – de vierde of vijfde competitie qua sterkte. De mogelijkheid en de variatie van inzetten en wedden op voetbal bij wedstrijden van het hoogste Franse niveau zijn dan ook legio. Ook bieden de meeste bookmakers alle wedstrijden uit de Lique 1 voetbalcompetitie aan.

Wie kampioen wordt lijkt al bekend

Als je de outrights voor het seizoen 2018/2019 opent, krijg je de odds voor de te voorspellen kampioen te zien. Er zullen weinig landen zijn met zo’n uitgesproken favoriet. Het team van Paris Saint Germain staat voor 1.09 genoteerd. De runner-ups Lyon en Marseille doen al meteen 15.00. Sinds een rijke oliesjeik zich een aantal jaar geleden over het noodlijdende clubje uit de lichtstad ontfermde is er elk jaar nieuws over toptransfers te melden. Ibrahimovitsj speelde een aantal jaar de sterren van de hemel maar inmiddels is Neymar de onbetwiste koning van voetbalminnend Parijs.

Verschil in uit- en thuisresultaten

Meer dan in andere voetbal competities is het verschil tussen uit en thuis spelen groter. Sommige teams spelen thuis aanmerkelijk sterker, andere zijn uit beter omdat ze dan bevrijd zijn van de druk voor het eigen fanatieke publiek te spelen. Het loont de moeite om er een kleine studie van te maken wanneer je op Frans voetbal wilt gokken, want de verschillen zijn significant. Al maakt het voor Paris Saint Germain weinig uit. De meeste van hun uitwedstrijden zullen ruim onder de 2.0 worden aangeboden, dus in hun geval is het zoeken naar alternatieven als handicapweddenschappen of een Anytime Goalscorer of iets dergelijks. Neymar is dan een vrij zekere speler om op in te zetten. En hij heeft iets te bewijzen na zijn min of meer mislukte WK.

Nederlandse inbreng in de Franse competitie

Een van de grootste sterren lijkt het komend seizoen Memphis Depay te worden. Na zijn mislukte avontuur bij Manchester United heeft hij zich laten adviseren door een bedrijf dat voetbaldata analyseert. Dit bedrijf heeft berekend dat Olympique Lyon voor hem de meest geschikte volgende stap in zijn carrière zou zijn. Na een enigszins aarzelend begin heeft hij inmiddels zijn draai behoorlijk gevonden. Inzetten op zijn goals lijkt een goede tip omdat er progressie in zijn spel zit en hij tegenwoordig veel vrije trappen mag nemen. Andere tips zijn de schorsingen en blessures in de gaten te houden en de speelstijlen van de teams leren kennen. Een all time tip die voor elke competitie geldt, betreft de clubs die midweeks Europees spelen. Dat leidt vaak tot een verminderde focus op wedstrijden in de nationale competitie met verrassende uitslagen als gevolg.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.