Wedden op de Portugese Primeira Liga

Portugal is de regerend Europees voetbalkampioen. Al jarenlang brengen de Zuid-Europeanen topspelers voort die het internationale voetbal kleur geven. Denk alleen al aan Cristiano Ronaldo, die zijn carrière begon bij Sporting Lissabon. Maar hoe zit het verder met het Portugese voetbal en het clubvoetbal in het bijzonder? Welke wedtips zijn beschikbaar voor de Primeira Liga, de topdivisie in Portugal? In de volgende alinea’s wordt het Portugese kampioenschap besproken, de belangrijkste feiten verzameld en wedkansen voor voetbal in Portugal onder de loep genomen.

De eredivisie van Portugal – 18 teams

Het aantal teams in de Primeira Liga is de afgelopen jaren tweemaal gewijzigd. Tot het seizoen 2005/06 waren er 18 teams. Er volgde een reductie van de deelnemers naar 16 teams. Het doel was om het spelplan te verlichten en tegelijkertijd de internationale prestaties van de Portugese teams te vergroten. Dit project is echter niet echt succesvol geweest, zodat men vanaf het seizoen 2014/15 weer met 18 clubs in de Primeira Liga speelt. De teams staan ​​elkaar tijdens het seizoen tweemaal tegenover elkaar. De heenwedstrijden vinden plaats in de herfst, de terugwedstrijden in de lente. Elke club speelt dus 34 wedstrijden – analoog aan de Eredivisie in Nederland. Twee teams moeten zich elk jaar afdaling naar de Segunda Liga laten welgevallen, dat is het tweede niveau. De degradanten zijn altijd de twee laagst geëindigde teams Er zijn geen promotie/degradatiewedstrijden in Portugal.

Kwalificatie voor Europees voetbal

De Portugezen staan ​​op een zeer sterke zevende plaats in de UEFA-ranking. Dit betekent dat de kampioen rechtstreeks naar de groepsfase van de Champions League gaat. De tweede plaats kan ook over de voorrondes in de eredivisie komen. De derde en vierde op de ranglijst spelen het erop volgende jaar in de Europa League. De bekerwinnaar van het land is ook internationaal vertegenwoordigd in de Europa League. Als de beker door een van de Top 4-teams van de Primeira Liga wordt gewonnen, gaat nummer vijf ook Europa in. De strijd om de titel van de laatste jaren laat weinig variatie zien. Het is of FC Porto of Benfica dat met de eer gaat strijken. De laatste keer dat een ander team kampioen was – Sporting Lissabon – was in seizoen 2009/10 en was eerder een incident te noemen dan de opmaat voor wat meer afwisseling. Toch wordt er altijd over ‘de drie grote jongens’ gesproken als de drie topclubs van Portugal ter sprake komen.

Tips & tricks voor de Portugese Primeira Liga

De Portugese competitie heeft zijn eigen karakter. Er wordt vaak verdedigend gespeeld en de krachtsverhoudingen tussen de grote en kleine clubs zijn vrij groot. Hier zijn drie tips waar je tijdens het gokken op moet letten.

  • Combineer de grote jongens: wie het maximale uit zijn Primeira Liga-weddenschappen wil halen, kan gecombineerd inzetten op ‘de drie grote jongens’. Met de kans-multiplicatie kan een aantrekkelijke gokwinst worden berekend. Als beveiligingsversie kunnen deze wedtips idealiter worden gespeeld als gelijkspel, geen voetbalweddenschap.
  • Derby’s kennen hun eigen wetten: het derbykarakter beïnvloedt voornamelijk de wedstrijden tussen Benfica en Sporting Lissabon. Vormcurves kunnen in deze prognose bijna genegeerd worden, het zijn op zichzelf staande wedstrijden. Boavista is ook extreem gemotiveerd als het gaat om stadsbuurman FC Porto.

Vertrouw niet op lange reeksen: aangezien de competitie goed uitgebalanceerd is achter de Top3, moet je nooit vertrouwen op lange winnende of verliezende series. Bijna iedereen kan iedereen verslaan.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.