Wedkansen en wedden op Argentijnse Superliga

De Superliga Argentina, of de Argentijnse Primera División, is de hoogste profvoetbalcompetitie in Argentinië, gerund door de Argentijnse voetbalbond (AFA). Het Argentijnse voetbal heeft grote spelers voortgebracht als Diego Maradona (Boca Juniors), Daniel Passarella (River Plate) en Sergio Agüero (Indenpendiente). Het voetbal kan soms wat defensiever, harder en gemener zijn dan wij in Europa gewend zijn. Maar er heerst wel een zeer levendige voetbalcultuur die de moeite van het volgen waard is en waar je zeker eens gokje kunt wagen.

De Superliga sinds 2017

In 1891 werd Argentinië het eerste land buiten het Verenigd Koninkrijk dat een voetbalcompetitie oprichtte. In de beginjaren deden alleen teams uit Buenos Aires en Rosario mee. De competitie werd professioneel in 1931 toen 18 clubs zich afwendden van de amateurcompetities. Sindsdien heeft het topvoetbal in Argentinië veel veranderingen ondergaan. Tussen 1985 en 1991 leek de wedstrijd op een seizoen in Europese stijl, waarbij elk jaar van twee kampioenschappen naar een thuis- en uitwedstrijd ging. De eerste Superliga Argentina vond plaats van augustus 2017 tot juni 2018 tussen 28 teams. Alle teams spelen elkaar in een enkel round-robin-toernooi waarbij de winnaar wordt beloond met een nieuwe trofee. Vier teams met het slechtste gemiddelde over drie jaar worden gedegradeerd en twee teams worden gepromoveerd vanuit de Primera B Nacional.

River Plate en Boac Juniors zijn de topclubs

Er zullen daarom 26 teams zijn die de Superliga Argentinië voor het seizoen 2018-19 vechten, waarbij vier teams degraderen en twee teams worden gepromoveerd met als doel het aantal teams terug te brengen tot 20 in 2020. De succesvolste clubs van Argentinië komen uit Buenos Aires, waarbij River Plate een record van 36 titels wint en Boca Juniors met 33 daar maar iets op achterloopt. Racing Club heeft 17 titels gewonnen, Independiente 16 en San Lorenzo met 15. 27 verschillende clubs wonnen de titel Primera Division ten minste eenmaal.

Vanuit Nederland wedden op Argentijns voetbal

Vanuit Nederland kun je gewoon op alle wedstrijden van de Superliga wedden, met veel aantrekkelijke opties die ook voor de Europese competities geldt. Het Argentijnse kent een cultstatus. Er worden wel arrangementen naar Buenos Aires aangeboden met elke dag een wedstrijd in een van de typische Zuid-Amerikaanse stadions, waar staanplaatsen nog de gewoonste zaak van de wereld is. Ook het voetbal zelf heeft iets ouderwets grimmigs. Er wordt harder en gemener gespeeld en het spelbeeld is iets statischer, er wordt geregeld getemporiseerd. Het lijkt misschien nog het meest op de serie A, en dat si niet gek want Argentijnen en Italianen hebben van oudsher een speciale band met elkaar.

Wedden op Superliga Argentinië

Zoals gezegd, het Argentijnse voetbal heeft veel weg van Italiaanse voetbal. Er wordt relatief defensief gespeeld en dat komt met name in topwedstrijden tot uitdrukking. Het Argentijnse voetbal kent daarnaast ook een donkere kant: corruptie en voortdurend geweld heeft het voetbal een tijdlang in zijn macht gehad. Tegenwoordig zijn de verhoudingen wat genormaliseerd en kun je ervan uit gaan dat de uitslagen waar je op gokt op een eerlijke manier tot stand komen…

toggle off
Gokreclame uitschakelen.