Chelsea vs. Manchester City voorspellingen voor 2021 Champions League-finale

De Champions League-finale van 2021 is dit jaar een bijzondere editie. De eindstrijd in het miljoenenbal is namelijk tussen twee Engelse zwaargewichten. En dit zijn twee van de duurste voetbalselecties ter wereld, Manchester City’s zoektocht naar de allereerste Champions League, twee elitemanagers die het tegen elkaar opnemen, Chelsea’s twee recente overwinningen tegen Man City en natuurlijk de beste Amerikaanse speler ooit op het grootste clubpodium ter wereld.

Manchester City favoriet bij de bookmakers

De bookmakers geven op hun goksites met een voorspelling op Manchester City een duidelijk voordeel. Ze zijn tenslotte de regerend kampioen van de Engelse Premier League en worden door velen beschouwd als het beste team ter wereld. Na hun slechte seizoenstart en hun recente struikelblokken, heeft Chelsea gewoon niet dezelfde reputatie. Maar dat wil niet zeggen dat dit geen zwaar bevochten finale zal worden.

Chelsea vs. Manchester City odds voor 2021 Champions League-finale

Een bekend cliché duikt op in de aanloop naar de finale van één wedstrijd in het voetbal: verwacht voorzichtige teams, strakke verdedigingen en weinig scoringskansen. Maar er is reden om aan te nemen dat dit zaterdag ook het geval zou kunnen zijn.

Manchester City en Chelsea kregen de minste goals tegen van alle teams in de Engelse Premier League: respectievelijk 32 (xGA 31,3) en 36 goals (xGA 32,8). Respecteer de verdedigers en keepers van wereldklasse aan beide kanten, en de tactische structuur die beide managers hebben bedacht om het beste uit hen te halen.

En in ieder geval voor een van de finalisten is scoren niet altijd gemakkelijk. Chelsea heeft veel moeite gehad met het maken van doelen toen ze die nodig hadden. Timo Werner (10 doelpunten vs. 18,1 verwachte doelpunten per FBref), de opvallende aanvaller van afgelopen zomer, heeft veel kritiek te verduren gehad, hoewel de kwaliteit van de dienstverlening er niet altijd is geweest.

En het is misschien de moeite waard om te onthouden dat de twee andere keren dat we een volledig Engelse finale hadden, ook laag scorende zaken waren: Liverpool versloeg Tottenham met 2-0 in 2019, maar dat tweede doelpunt viel in minuut 87. In 2008 Manchester United had strafschoppen nodig om Chelsea te verslaan na een 1-1 gelijkspel in de reguliere competitie.

Chelsea of ​​Man City: wie scoort als eerste?

Als je je intrekt in de laag scorende stelling en dat koppelt aan de records van beide teams wanneer ze als eerste scoren, dan ontstaat er een voor de hand liggende gokhoek.

Als Chelsea dit seizoen als eerste heeft gescoord in alle competities, hebben ze 17 overwinningen, 1 gelijkspel en 1 verliespartij. Manchester City heeft 41 van de 45 wedstrijden gewonnen waarin ze als eerste scoren. Het is veilig om te zeggen, zoals het geval is in de meeste finales, het eerste doelpunt zal enorm zijn. Dit is hoe teams het hebben gedaan toen ze de leiding namen in de afgelopen 20 Champions League-finales:

toggle off
Gokreclame uitschakelen.