De hoger/lager weddenschappen in het voetbal

Hoe kunnen we helpen?

De hoger/lager weddenschappen in het voetbal

You are here:
< Back

De hoger/lager weddenschappen in het voetbal

Een leuke en gemakkelijke manier om geld in te zetten op voetbalweddenschappen, is door middel van de ´hoger/lager´ weddenschap. Dit kan je bijvoorbeeld doen bij het aantal corners dan een club gaat krijgen of die in het algemeen gaan voorkomen in de wedstrijd, maar ook bij het aantal doelpunten dat gaat worden gescoord. Het interessante van deze weddenschap is dat je niet hebt te maken met een winnend of verliezend team ´head to head´, maar kunt inzetten op het gegeven dat er bijvoorbeeld gescoord gaat worden door beide teams. Lees meer over de hoger/lager weddenschap.

Hoger/lager is dus een hele makkelijke manier om geld in te zetten op een wedstrijd. Je hoeft geen winnaar te bepalen en ook geen uitslag te voorspellen, maar je hoeft alleen of het aantal doelpunten hoger of lager ligt dan een bepaald aantal. Natuurlijk kan je zelf wel een goede schatting geven van wat de uitslag gaat worden, onder andere op basis van de volgende informatie:

  • Eerdere resultaten van de teams
  • Gemiddeld aantal schoten op doel
  • Aanwezigheid van een goede spits

Een voorbeeld van de hoger/lager weddenschap

Stel dat Feyenoord en Ajax tegenover elkaar staan, de Klassieker in het Nederlandse voetbal. Bij deze wedstrijden komt vaak een hoop spanning en strijd kijken, maar toch wordt er niet altijd evenveel gescoord. De quotering voor ´2,5 goals of meer´ is bijvoorbeeld 1,8. Een weddenschap van 2,5 goal of meer betekent dus dat er in ieder geval drie doelpunten moeten worden gescoord om voor jou winst op te leveren. Het is daarom voor jou niet interessant of het nou 3-0, 0-3 of 2-1 wordt, onafhankelijk ook van je persoonlijke voorkeur.

Ga voor meer

Het voorbeeld van een ´2,5 goal of meer´ leverde een relatief lage quotering op. De hoger/lager weddenschap is interessanter wanneer je bereid bent om meer risico te nemen. Kies daarom als voorbeeld voor een ´1,5 goal of minder´ of ´3,5 goal of meer´. Bij deze opties krijg je vaak een quotering van minimaal 2,00 en daar ben je uiteraard naar op zoek. Hoe meer risico´s je neemt met de hoger/lager, hoe meer je kunt worden beloond.

Ook live mogelijk

Niet alleen voor de wedstrijd is het mogelijk om in te zetten op hoger/lager, maar ook live tijdens de wedstrijd. Staat het bij rust nog 0-0, dan kan jij nog gokken op één doelpunt of meer. De quoteringen gedurende de wedstrijd zullen ook flink stijgen wanneer het langere tijd 0-0 blijft, dus dat is wel een risico waard. Maar hoger/lager is niet alleen meer mogelijk bij het aantal doelpunten, er is veel meer mogelijk.

Corners en kaarten

Bookmakers creëren steeds meer mogelijkheden voor de hoger/lager weddenschap. Zo kan je ook al inzetten op het aantal kaarten in een wedstrijd of het aantal corners. Ook bij deze opties is het bij de meeste bookmakers mogelijk om live tijdens de wedstrijd in te zetten. Hoger/lager is bij de kaarten bijvoorbeeld interessant als er een klassieke derby aan zit te komen, waar door de jaren heen de nodige gele en rode kaarten zijn gevallen. Zo is er met de hoger/lager weddenschap van alles en nog wat mogelijk.

Inhoudsopgave
toggle off
Gokreclame uitschakelen.