Wat zijn Asian Handicaps bij voetbalwedden?

Hoe kunnen we helpen?

Wat zijn Asian Handicaps bij voetbalwedden?

You are here:
< Back

Wat zijn Asian Handicaps bij voetbalwedden?

Eén van de meest mysterieuze mogelijkheden om op te gokken is voor veel mensen de Asian Handicap. Deze ziet er wat vreemd uit met alle plussen en minnen, maar het is wel een aantrekkelijke manier om geld te verdienen. Binnen Asian Handicap krijgt één team een virtuele voorsprong, dat is voor veel mensen nog te begrijpen. Maar die voorsprong kan bestaan uit een ¼ doelpunt, ½ doelpunt, ¾ doelpunt of een heel doelpunt. Wat betekenen de verschillende cijfers bij Asian Handicap en waarom is dit leuk om geld op in te zetten?

Asian Handicap is één van de talloze mogelijke om te wedden op voetbal. Bij het gebruik van Asian Handicap sluit je de mogelijkheid tot een gelijkspel uit. Over het algemeen zal je bij een gelijkspel je inzet terugkrijgen en dus is het alleen mogelijk dat het thuisteam of uitspelende team wint. Het grote voordeel van Asian Handicap ten opzichte van een ‘head-to-head’, ofwel ‘team X wint of team Y wint’, is dat je dus geld terug krijgt bij een gelijkspel. Daardoor loop je met een Asian Handicap minder risico om geld te verliezen. Maar Asian Handicap is om nog veel meer redenen een aantrekkelijke bet.

Draw no bet is mogelijk

Veel mensen zullen draw no bet als inzet wel kennen. Het betekent dat wanneer je inzet op één van de twee teams en het wordt een gelijkspel, je de inzet terug krijgt. Draw no bet is dan ook letterlijk; ‘bij een gelijkspel geen inzet’. In Asian Handicap termen noemen we dit een 0:0 optie. Deze optie hoeft echter niet per se in combinatie met Asian Handicap.

Asian Handicap 0,25 is interessanter. Stel dat we dit in een wedstrijdvorm gaan verwerken, dan krijgen we de volgende situatie:

 • Wedstrijd Barcelona – Real Madrid
 • Asian Hadicap 0,25 op Real Madrid
 • De wedstrijd begint met een virtuele stand van 0 – ¼
 • Quotering Barcelona 2,00 & Quotering Real Madrid 1,85
 • Je zet 10 euro in
 • Als je inzet op Barcelona, dan moet Barcelona de wedstrijd winnen om 100% winst te pakken, bij een gelijkspel verlies je 50% van de inzet.
 • Als je inzet op Real Madrid, dan krijg je bij winst 100% winstgeld terug. Bij een gelijkspel wint je over 50% van je inzet geld. In dit geval dus 5 euro bij een 1,85 odd

Bij een Asian Handicap van 0,5 kan je alleen nog maar winnen en verliezen. Bij dezelfde situatie en een iets hogere quotering voor Barcelona en iets lagere voor Real Madrid, mag Real Madrid nu gelijkspel én winnen waarbij jij met 100% winst naar huis gaat.

Asian Handicap -1

De Asian Handicap -1 zorgt ervoor dat het uitspelende team met een 0-1 voorsprong begint. De wedstrijd die we daar voor kunnen nemen is bijvoorbeeld Ajax tegen Vitesse. Ajax is het thuisspelende team en normaal gesproken is de quotering dan laag voor die club en hoog voor Vitesse. In dit geval is het dus AH -1. De situatie is als volgt:

 • Wedstrijd Ajax – Vitesse
 • Asian Handicap -1
 • De wedstrijd begint bij een virtuele stand van 0-1 voor Vitesse
 • De quotering van Ajax is 1,90 en die van Vitesse is 2,20
 • Je zet 10 euro in op Ajax
 • Met de inzet op Ajax moet die club tenminste twee keer scoren om jou 100% winst te bezorgen. In dit geval is dat dus 10 euro bij een quotering van 1,90 = 9 euro pure winst. Bij een gelijkspel of verlies voor Ajax verlies je de volledige inzet. Wint Ajax met slechts één doelpunt verschil, dan krijg je de inzet terug.
 • Zet je in op Vitesse, dan krijg je 100% winst bij een gelijkspel of winst voor die club. Dat is in dit geval 10 euro op een quotering van 2,20 en dus 22 euro winst. Verliest Vitesse met één doelpunt verschil, dan krijg je de inzet terug. Bij een verlies met twee doelpunten verschil verlies je de volledige inzet.
Inhoudsopgave
toggle off
Gokreclame uitschakelen.