Single-bet: De meest eenvoudige manier van wedden uitgelegd

Hoe kunnen we helpen?

Single-bet: De meest eenvoudige manier van wedden uitgelegd

You are here:
< Back

Wat is een single-bet weddenschap bij een bookmaker. Een single-bet is een weddenschap op slechts één sportwedstrijd of weddenschap. De single-bet is zowel pre-match als live in te zetten. Wil je niet teveel risico nemen, dan kan je kiezen voor de single-bet. Je loopt dan geen risico op het misgaan van één van de andere weddenschappen in een combinatie, maar de quoteringen liggen veelal iets lager, afhankelijk van het risico dat je zelf bereid bent te nemen. De single-bet is vooral onder beginnende gokkers populair.

De single-bet uitgelegd in de simpelste vorm

Staat er een voetbalwedstrijd voor de deur, dan is het mogelijk om daar geld op in te zetten. Een single-bet is in dat geval het makkelijkste. Je hoeft hierbij alleen in te zetten op de thuisploeg, uitploeg of op een gelijkspel. Wil je bijvoorbeeld inzetten op Chelsea-Manchester United, dan kan je kiezen voor het thuisspelende team Chelsea. Je zet 20 euro in op een quotering van 1,90. Mocht Chelsea met 1-0 winnen, dan heb je onmiddellijk gewonnen. In tegenstelling tot de combi-bet hoef je niet meer af te wachten wat de resultaten van de andere wedstrijden zijn, maar heb je het geld direct op je rekening staan.

De voor- en nadelen van een single-bet

Eén weddenschap betekent risico op één wedstrijd. Je hoeft maar één weddenschap goed te hebben om geld te winnen, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een treble of combi-bet. Ben je vrij zeker van een single-bet, dan kan je tevens meer wedstrijd op die ene weddenschap inzetten. Maar de single-bet heeft natuurlijk ook nadelen. Je moet bij single-bets namelijk vaker inzetten, iedere wedstrijd weer. Een combi-bet is een combinatie van wedstrijden, waardoor je niet voor iedere wedstrijd apart een weddenschap hoeft af te sluiten. Tevens zijn de gecombineerde quoteringen van een combi-bet doorgaans hoger dan de quoteringen van een single-bet.

Inhoudsopgave
toggle off
Gokreclame uitschakelen.