Wedden op de Copa Libertadores

De Copa Libertadores de America – officieel bekend als Copa Santander Libertadores – is een jaarlijkse Zuid-Amerikaanse clubcompetitie die sinds 1960 georganiseerd wordt door de CONMEBO. Het is de meest prestigieuze clubcompetitie in Zuid-Amerika, de tegenhanger van onze Champions League. Mexicaanse teams doen sinds 1998 ook mee. Dat heeft een kwaliteitsimpuls gegeven en de spanning verhoogd. Wedden op de Copa Libertadores kan op elke zichzelf respecterende goksite.

Zuid-Amerikaanse en Mexicaanse teams

Copa Libertadores-formaat heeft door de jaren heen verschillende veranderingen ondergaan. Oorspronkelijk namen alleen de kampioenen deel. Sinds in 1966 de tweede-prijswinnaars van alle Zuid-Amerikaanse competities zich bij elkaar voegden, zijn er tegenwoordig minstens drie clubs per land die meedoen aan de wedstrijden van Copa Libertadores. Om aan alle teams een paar keer in actie te laten komen werd een groepsfase, vergelijkbaar met de UEFA Champions League geïntroduceerd.

Copa Libertadores bestaat uit zes fasen: het begint allemaal begin februari met de kwalificatiefase. De zes beste qualifiers sluiten zich aan bij de zesentwintig rechtstreeks gekwalificeerde teams in de tweede fase. Er zijn acht groepen van vier. De groepswinnaars en acht tweede-prijswinnaars komen in aanmerking voor de knock-out fase. De finale Copa Libertadores vindt ergens tussen juni en augustus plaats. Copa Libertadores winnaar speelt bij de FIFA Club World Cup en Recopa Sudamericana.

Independiente, Boca Juniors en Peñarol

Argentijnse clubs domineerden jarenlang het Zuid-Amerikaanse voetbal met 23 overwinningen. Zij worden op de voet gevolgd door Braziliaanse clubs die 17 keer de cup in handen hadden. Independiente uit Buenos Aires heeft het record aantal overwinningen (zeven), al dateert het laatste succes maar liefst uit 1984. Runners up zijn Boca Juniors (Brazilië) en Peñarol (Uruguay) met respectievelijk zes en vijf triomfen.

Dit jaar zijn de club met de hoogste odds Palmeiras, Corinthians en Santos. Het is duidelijk dat Brazilië de Argentijnse hegemonie aan het doorbreken is. In 2017 was Gremio uit Brazilië de winnaar na een spannende strijd over twee wedstrijden tegen het Argentijnse Lanús. Vreemd genoeg scoren beide teams laag in de voorspellingen voor 2018. Dat maakt het gokken op het grillige Zuid-Amerikaanse voetbal zo leuk en tegelijk zo moeilijk.

Wedstrijden op grote hoogte in de gaten houden

Een van de leukste kanten aan het volgen van de Copa Libertadores is dat je uitblinkers in de Europese competities al vroeg leert kennen. In 2016 speelde Davinson Sánchez de finale met zijn team Atlético Nacional en pakte de beker. Vervolgens vertrok hij naar Ajax en vervolgens naar Tottenham Hotspur. Wie zijn historie kende, zou een voordeel hebben gehad bij zijn eerste wedstrijden voor Ajax en zijn transfer voor 40 miljoen een jaar later.

Een andere interessante kanttekening bij de beker is de controverse rond hoogte. Volgens een FIFA-uitspraak liggen Bolivia, Ecuador en Columbia te ver boven de zeespiegel om FIFA-wedstrijden te organiseren. Het verbod is inmiddels opgeheven, maar als er een Copa-wedstrijd op grote hoogte wordt gespeeld, let dan op afwijkende quoteringen. Er zou zomaar eens een Value Bet in kunnen zitten.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.